Η πολιτιστική ομάδα ΜΥΡΟ διοργανώνει το “1ο Φεστιβάλ παραδοσιακού φαγητού” με τη συνεργασία όλων των Πολιτιστικών Συλλόγων της Σαντορίνης.
Με πρωτοβουλία της πολιτιστικής ομάδας ΜΥΡΟ, κλήθηκαν και ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμά μας, όλοι οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι του νησιού,
με στόχο τη διοργάνωση του “1ου Φεστιβάλ παραδοσιακών γεύσεων της Σαντορίνης” το Σάββατο 15 Ιουλίου 2023 στο γήπεδο της Μεσαριάς.
Συγκεκριμένα, στην πρόσκλησή μας ανταποκρίθηκαν θετικά και τους ευχαριστούμε πολύ γι αυτό οι ακόλουθοι πολιτιστικοί Σύλλογοι : Πολιτιστικός Σύλλογος Εμπορείου,
Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρωτηρίου, Πολιτιστικός Σύλλογος Μεγαλοχωρίου “το Μετόχι”,
Πολιτιστικός Σύλλογος Πύργου “Εστία”, ο εξωραιστικος Πολιτιστικός Σύλλογος “Άγιος Δημήτριος”, η πολιτιστική ομάδα του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Μεσσαριάς,
ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βόθωνα “Παναγία η Σέργενα”, Πολιτιστικός Σύλλογος Καμαρίου “ο Άγιος Παγκράτιος”, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρτεράδου “η Γλυκογαλούσα”, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κοντοχωρίου “ο Άγιος Ευστάθιος”, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Έξω Γωνιας “ο Άγιος Χαράλαμπος”,
ο Σύλλογος Κρητών Σαντορίνης “το Αρκάδι” και ο Σύλλογος Ηπειρωτών Θήρας “η Πίνδος μας ενώνει”.
Στην πρόσκλησή μας ανταποκρίθηκε θετικά και το εστιατόριο “Άρωμα αυλής”. Κατα τη διάρκεια της εκδήλωσης παιδιά και κυρίες απο τον κάθε πολιτιστικό σύλλογο που θα συμμετέχει θα παρουσιάσουν και προσφέρουν για δοκιμή τα παραδοσιακά φαγητά που θα έχουν ετοιμάσει ενώ απο πλευράς της διοργανώτριας ομάδας ΜΥΡΟ θα προσφερθούν σε όλους τους παρευρισκόμενους φάβα και σκορδομακάρονα.
Επίσης απο πλευράς του Συλλόγου Κρητών Σαντορίνης θα προσφερθεί κρέας αντικριστό ενω απο το Σύλλογο του Κοντοχωρίου κρέας με πατάτες.
Επίσημος καλεσμένος του Φεστιβάλ είναι ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου, ο οποίος θα μας μιλήσει και σχολιάσει τα παραδοσιακά πιάτα του νησιού μας.
Το φεστιβάλ θα πλαισιωθεί μουσικά απο το συγκρότημα των Φαρισαίων, ενώ θα χορέψουν το Διεθνές χορευτικό σχήμα της Σταματίνας Ξιάρχου, το χορευτικό σχήμα του Συλλόγου Κρητών, το χορευτικό σχήμα της “Εστίας” του Πύργου, το χορευτικό σχήμα του Βόθωνα, το χορευτικό σχήμα του Κοντοχωρίου, και το χορευτικό σχήμα του Καμαρίου.
Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο της Μεσαριάς το Σάββατο 15 Ιουλίου με ώρα έναρξης στις 20.00 και πραγματοποιείται με την συνδιοργάνωση του ΔΑΠΠΟΣ.
Η είσοδος για όλους είναι ελεύθερη και ως διοργανώτρια ομάδα καλούμε όλο τον κόσμο να έρθει να δοκιμάσει τα παραδοσιακά φαγητά του νησιού μας και στην καρδιά του καλοκαιριού να ανταμώσουμε και να διασκεδάσουμε παρέα! Σας ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή και την ανταπόκρισή και σας περιμένουμε να γιορτάσουμε παρέα!
Πολιτιστική ομάδα “ΜΥΡΟ”