Στις 21.06.2019 πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στα Γραφεία της έδρας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου στον Πειραιά για τη πορεία κατάρτισης των δασικών χαρτών στη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες, Δωδεκάνησα), με πρωτοβουλία της Αναπληρώτριας Γενικής Δ/ντριας Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Αλεξιάδου Άρτεμις.

Στη σύσκεψη παρευρέθησαν: Ο Διευθυντής της αρμόδιας Διεύθυνσης του ΥΠΕΝ  κ. Σταύρος Τσιλίκουνας με τα αρμόδια στελέχη  Κα Μαρία Βλάχου & Κυριακή Τεστέμπαση, ο Δ/ντής των Δασικών Χαρτών & Χαρτογράφησης  Φυσικού Περιβάλλοντος της Ελληνικό Κτηματολόγιο Κος Μόσχος Βογιατζής, με το τμηματάρχη Διοίκησης & Υλοποίησης Μελετών Δασικών Χαρτών & Φ.Π. Κο Νίκο Νίκου, η Δ/ντρια Δασών Κυκλάδων Κα Μαρία Φωσκόλου με τη τμηματάρχη Δασικών Χαρτογραφήσεων Κα Ερασμία Γκιόκα, η τμηματάρχης Δασικών Χαρτογραφήσεων Δωδεκανήσου Κα Αναστασία Τζιώλα και οι εκπρόσωποι των ανάδοχων εταιρειών Κος Κόντος και Κα Δωροθέα Αϋφαντοπούλου. για τη Κ/Ξ εταιρειών ΓΕΩΑΠΕΙΚΟΝΗΣΗ Α.Ε.Μ.ΓΕ. και ΤΕΧΝΟΟΜΟΙΟΣΤΑΣΗ Ο.Ε  στο νομό Κυκλάδων (σύμβαση Forest_map_ Δ7-13),  Κος Γεώργιος Νικολακόπουλος με τον Κο Αναστάσιο Κουρή  για τη  ΔΑΣΟΓΑΙΑ – ΚΟΥΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε. στα Δωδεκάνησα (σύμβαση Forest_map Δ7-14).

Η συζήτηση, η οποία άνοιξε με τη λεπτομερή παρουσίαση των θεμάτων από το τμηματάρχη Δασικών Χαρτογραφήσεων της Δ/νσης Συντονισμού & Επιθεώρησης Κο Μιχάλη Καλλίρη,  εξελίχθηκε σε θετικό κλίμα, είχε ως σημείο αναφοράς τη πορεία κατάρτισης των Δασικών Χαρτών του υπολοίπου των Νομών Δωδεκανήσου και Κυκλάδων από τις ως άνω ανάδοχες εταιρείες, τη ενσωμάτωση των πρόσφατων οδηγιών του ΥΠΕΝ για τις χορτολιβαδικές εκτάσεις, καθώς και την διευκρίνιση και παροχή οδηγιών για τη επίλυση των θεμάτων που προέκυψαν κατά τη διαδικασία ελέγχου των παραδοτέων Δ.Χ. από τις αντίστοιχες Δ/νσεις  Δασών. Θα ακολουθήσουν επιμέρους συναντήσεις για τη ολοκλήρωση των ελέγχων και διαδικασιών εντός των προβλεπομένων προθεσμιών.

Ανάλογες ενέργειες θα πραγματοποιηθούν εντός του επόμενου δεκαπενθημέρου  για τους Δασικούς Χάρτες στη Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Σάμος, Χίος)