Αλλαγές στην πολιτική επιστροφών σχεδιάζει η Ryanair που δεσμεύτηκε ότι τα χρηματικά ποσά από τις ακυρωμένες πτήσεις θα επιστρέφονται εντός πέντε εργάσιμων ημερών.

Οι αλλαγές έρχονται μετά την έντονη κριτική που δέχθηκε η αεροπορική εταιρεία για την πολιτική αποζημιώσεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ο αερομεταφορέας, με έδρα το Δουβλίνο, δεν δεχόταν την πολιτική επιστροφή χρημάτων. Ωστόσο, υπό το βάρος των επικρίσεων, ανακοίνωσε σημαντικές βελτιώσεις στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τους πελάτες των οποίων οι πτήσεις είτε καθυστερούν είτε ακυρώνονται.

Στην έναρξη της πανδημίας, όταν τα τουριστικά ταξίδια ήταν λιγότερο ή περισσότερο απαγορευμένα, η Ryanair, όπως και άλλες αεροπορικές εταιρείες, είχαν αρνηθεί την επιστροφή χρημάτων σε πελάτες που δεν μπορούσαν να ταξιδέψουν, εάν η πτήση τους πραγματοποιούνταν.

Η πολιτική προκάλεσε αντιδράσεις και οδήγησε σε έρευνα από την Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών, για το εάν οι καταναλωτές είχαν δίκαιη μεταχείριση. Άλλοι πελάτες, στους οποίους υποσχέθηκαν επιστροφή χρημάτων για τις ακυρωμένες πτήσεις, στη συνέχεια διαπίστωσαν ότι τους έδωσαν κουπόνια, που πολύ συχνά είχαν ημερομηνία λήξης πολύ πρώιμη για να χρησιμοποιηθούν.

Νέες υπηρεσίες

Η Ryanair ανακοίνωσε ότι εισήγαγε τη δέσμευση για επιστροφή χρημάτων εντός πέντε εργάσιμων ημερών. Σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, οι επιβάτες πτήσεων που ακυρώνονται από την αεροπορική, θα πρέπει να αποζημιώνονται μέσα σε επτά μέρες, εκτός αν προκύψουν ελαφρυντικά.

Η αεροπορική εταιρεία πρόκειται επίσης να ξεκινήσει τη μετάδοση live βίντεο και εκπομπών από το κέντρο επιχειρήσεων, ενώ θα εισάγει κι άλλες υπηρεσίες για τους πελάτες της.

Οι νέες πολιτικές αποφασίστηκαν μετά από την πρώτη συνάντηση της νέας συμβουλευτικής επιτροπής πελατών της εταιρείας, που έχει προγραμματιστεί να συνεδριάζει δύο φορές τον χρόνο. Στόχος της Ryanair είναι να επεκταθεί, μεταφέροντας 225 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως μετά την πανδημία.