Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στον προαύλιο χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Θηραίων Πολιτών για την στήριξη του Νοσοκομείου με θέματα  :

  • την καθήλωση του αεροπλάνου μας (Ιδρύματος Λούλας και Ευαγγέλου Νομικού).
  • την απομάκρυνση γιατρών από το Νοσοκομείο, που χρόνια προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα νησιά μας την καθυστέρηση έναρξης λειτουργίας των κρίσιμων τμημάτων του Νοσοκομείου (νεφρολογικό – αιμοκάθαρση κλπ).
  • την άδικη επίθεση με ψεύδη, που δέχονται οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι μας
  • και την απαξίωση της εθελοντικής προσφοράς συμπατριωτών μας στην υγεία. Στην έλλειψη ουσιαστικής ενημέρωσης μας από την ΑΕΜΥ Α.Ε.

Κεντρική ομιλήτρια ήταν η Δημοτική Σύμβουλος κ. Σοφία Κίτσου, ενώ την συγκέντρωση χαιρέτησε εκ μέρους του Δήμου ο Αντιδήμαρχος κ. Καφούρος.
Μίλησαν ακόμα ο εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας κ. Αντώνης Σιγάλας και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Νομικός, ο οποίος ανέγνωσε και το πρόσφατο ψήφισμα του ΔΣ όταν συζητήθηκε το θέμα σε αντίστοιχη συνεδρίαση.
Χαιρετισμό απηύθυνε ο Γιατρός-καρδιολόγος και πολιτευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ.Βλασσερός και ο γιατρός κ. Σκαρπαθιώτης.
Επίσης την προσωπική του εμπειρία στο θέμα της καθήλωσης του υγειονομικού αεροσκάφους και την δυσκολία που αντιμετώπισε κατά την διάρκεια της προσπάθειάς του να μεταφέρει συγγενικό του πρόσωπο σε νοσοκομείο της Αθήνας, περιέγραψε ο πρώην Κοινοτάρχης Πύργου κ. Καραμολέγκος.

 

Οι συγκεντρωμένοι ενέκριναν ομόφωνα το ψήφισμα που ανέγνωσε η κ. Σοφία Κίτσου μετά το πέρας των ομιλιών και το οποίο μπορείτε να ακούσετε και στο σχετικό βίντεο που δημοσιεύουμε σε άλλο άρθρο