Τη στήριξη του Ευρωπαίου Επιτρόπου Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων, Φορολογίας και Τελωνείων, κ. Πιερ Μοσκοβισί, ζήτησε η Υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά, μιλώντας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ώστε ο τουρισμός να συμπεριληφθεί  ως μία από τις προτεραιότητες στο σχεδιασμό της νέας προγραμματικής περιόδου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μετά το 2020 (νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο).

Η Υπουργός  αναφέρθηκε στην πάγια ελληνική θέση ότι ο τουρισμός πρέπει  να βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των κυβερνήσεων των κρατών-μελών της ΕΕ.

Για την Ελλάδα, τόνισε ότι ο τουρισμός αποτελεί ισχυρή κινητήρια δύναμη της εθνικής οικονομίας,  που συμπαρασύρει στην ανάπτυξη και άλλους παραγωγικούς τομείς, όπως το εμπόριο, οι μεταφορές, η εστίαση και η κτημαγαγορά, και κυρίως δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας.

«Θα είναι ο τουρισμός πρωταγωνιστής στην αναπτυξιακή πορεία της Ελλάδας» είπε χαρακτηριστικά.

Η  εθνική τουριστική πολιτική που σχεδίασε και υλοποιεί το Υπουργείο Τουρισμού, όπως ανέφερε η κα Κουντουρά, οδήγησε σε συνεχή ρεκόρ σε όλα τα τουριστικά μεγέθη τα τρία τελευταία χρόνια και έχει δημιουργήσει ένα  πολύ ελκυστικό πλαίσιο ώστε ο  ιδιωτικός τομέας να αποκομίσει τα μέγιστα οφέλη από την τουριστική ανάπτυξη. Το  2018, επισήμανε,  η Ελλάδα αναμένεται να προσελκύσει 32 εκατ. επισκέπτες, καταγράφοντας νέο  ιστορικό ρεκόρ αφίξεων και εσόδων.

Απευθυνόμενη στον κ.  Μοσκοβισί , σε συνέχεια της ομιλία του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο,  η κα Κουντουρά τόνισε ότι είναι σημαντικό που «υπάρχει αναγνώριση των θυσιών του ελληνικού λαού» και ανέφερε: «Θέλω να σας ευχαριστήσω που δημόσια από αυτό το βήμα είπατε αλήθειες ότι η Ελλάδα αλλάζει σελίδα, ότι επιστρέφει στην ανάπτυξη, ότι δεν υπάρχει τέταρτο μνημόνιο. Είναι  σημαντικό να το ακούσει από εσάς ο ελληνικός λαός, ότι  αυτή η επιτυχία της Ελλάδας είναι πραγματική  και βγήκε από το πρόγραμμα».

Ο κ. Μοσκοβισί, στην τοποθέτησή του, ευχήθηκε στην κα Κουντουρά να πετύχει το στόχο που έχει θέσει για την προσέλκυση 32 και πλέον εκατομμυρίων τουριστών το 2018 στην Ελλάδα.