Ημέρα τιμής και μνήμης για το Βουρβούλο και τη Σαντορίνη ήταν η χθεσινή μέρα της επετείου των εκτελεσθέντων πατριωτών από τα γερμανικά στρατεύματα, που συνέπεσε με την Πρωτομαγιά. Αυτό ανέφερε στο σύντομο χαιρετισμό του ο Νίκος Συρμαλένιος στην εκδήλωση ανήμερα της Πρωτομαγιάς, που οργάνωσε ο Δήμος Θήρας και η Κοινότητα Βουρβούλου.

Στην εκδήλωση, μετά την εξιστόρηση των δραματικών ιστορικών γεγονότων που διαδραματίστηκαν στο Βουρβούλο στις 29/4/1944, ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί. Ο Νίκος Συρμαλένιος ανάμεσα στα άλλα είπε: “…Ημέρα τιμής απέναντι στους πατριώτες που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς ναζί, αλλά και απέναντι σε όσους έπεσαν για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι, ημέρα μνήμης απέναντι στην εποποιΐα της εθνικής αντίστασης και βεβαίως απέναντι στους 200 εκτελεσμένους στην Καισαριανή την πρωτομαγιά του 1944…ο ελληνικός λαός με τους αγώνες του εξασφάλισε μια Ελλάδα της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας, όμως ο φασισμός και πάλι σηκώνει κεφάλι, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη, όπως μας έδειξαν και οι πρόσφατες προεδρικές εκλογές στη Γαλλία.

Γι αυτό απαιτείται ενότητα και εγρήγορση, για να διασφαλίσουμε στη χώρα μας τις θυσίες των πατριωτών για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία….

…Τιμή και Δόξα στους Ελληνες πατριώτες που θυσιάστηκαν, Ποτέ πια φασισμός, Ποτέ πια πόλεμος, Ειρήνη σε όλο τον κόσμο!!!….”

2/5/2022