Ο Σύλλογός μας συμμετείχε στους αγώνες ξιφασκίας στο Κύπελλο Παμπαίδων–Παγκορασίδων καθώς και στους Αγώνες Ανάπτυξης Παμπαίδων–Παγκορασίδων, που διεξήχθησαν στο κλειστό γυμναστήριο του ΟΑΚΑ το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας (ΕΟΞ).

Η συμμετοχή όπως αναμενόταν ήταν μεγάλη και από νωρίς οι κερκίδες γέμισαν τόσο από τους συνοδούς των αθλητών όσο και από φίλους του αθλήματος. Η Σαντορίνη στη διοργάνωση αυτή, εκπροσωπήθηκε από τρεις αθλητές.

 

Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα των αγώνων για τους αθλητές μας είναι:

 

1)Η Ζωή Σουβαλίδη κατέκτησε την 1η θέση στην κατηγορία U10, σημειώνοντας στον πρώτο γύρο τέσσερεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες, ενώ στους αγώνες νοκ άουτ, σημείωσε τρεις νίκες φτάνοντας αήττητη στον τελικό. Εκεί αντιμετώπισε την αθλήτρια του συλλόγου «ΙΡΙΔΑ» όπου την κέρδισε φέρνοντας έτσι στις αποσκευές της, το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην ξιφασκία  για το νησί μας.

2)Η Κατερίνα Φερχάιεν στο πρώτο γύρο των αγώνων σημείωσε τρεις νίκες και μία ήττα, ενώ στους αγώνες νοκ άουτ σημείωσε μία νίκη και μία ήττα, φτάνοντας στην 6η θέση της Γενικής Κατάταξης, μια ανάσα δηλαδή από τα μετάλλια στην κατηγορία U10.

 

3) Ο Ρούσσος Γιώργος στα πρώτα βήματα του στην κατηγορία U13, σημείωσε τρεις νίκες και τρεις ήττες στο πρώτο γύρο και έχασε στους αγώνες νόκ άουτ λαμβάνοντας την 25η  θέση στην γενική κατάταξη.

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) θα ήθελε να συγχαρεί όλους τους αθλητές, την προπονήτρια του Συλλόγου κ. Λιλιάννα Παγουλάτου για την μεγάλη επιτυχία τους αλλά και να ευχαριστήσει θερμά όλα τα μέλη της αποστολής που έδωσαν με την παρουσία τους, το δικό τους παλμό και χρώμα στις προσπάθειες των αθλητών μας.

 

Επιπρόσθετα στο σημείο αυτό, το Δ.Σ. θα ήθελε να εκφράσει την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι, εντός ολίγων μηνών από την έναρξη του τμήματος της Ξιφασκίας στους κόλπους του Συλλόγου, οι αθλητές μας κατέκτησαν πέντε μετάλλια εκπροσωπώντας επάξια την Σαντορίνη στο Ολυμπιακό άθλημα της Ξιφασκίας. Απαριθμώντας αυτά είναι:

 

  • Χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία U10, (Αθήνα 9/12/2018)- Σουβαλίδη Ζωή
  • Χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία U10, (Φλώρινα, 17/11/2018)- Σουβαλίδη Ζωή
  • Χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία U10, (Αθήνα, 06/10/2018)- Φερχαιεν Κατερίνα
  • Χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία U10, (Αθήνα, 06/10/2018)- Ρούσσος Γιώργος
  • Χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία U10, (Αθήνα, 03/03/2018)- Ρούσσος Γιώργος

 

Ρούσσος Δημήτρης

Γενικός Γραμματέας Π.Γ.Σ. Σαντορίνης