Την τρομάρα της ζωής τους πήραν οι επιβάτες του πλοίου, αλλά ευτυχώς η περιπέτεια τους είχε ευτυχή κατάληξη

Χάος έχει προκαλέσει στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες της χώρας μας το κύμα σφοδρής κακοκαιρίας  «Ξενοφών» που πλήττει τις τελευταίες μέρες τη χώρα.

Με απαγορευτικό απόπλου να ισχύει από εχθές σε πολλά λιμάνια, και δεκάδες πλοία να παραμένουν αγκυροβολημένα, τα προβλήματα που προκαλεί ο «Ξενοφών» όχι μόνο συνεχίζονται αλλά και εντείνονται.

Στο μεταξύ, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνουν την εμφάνισή τους ολοένα και περισσότερα βίντεο από τις περασμένες μέρες, που δείχνουν πλοία στο έλεος των κυμάτων και των ανέμων, που πνέουν με δύναμη τουλάχιστον 9-10 μποφόρ.

Ένα από αυτά τα βίντεο, που ανάρτησε στη σελίδα του στο Facebook o χρήστης Ραφαήλ Απέργης, δείχνει το Superferry να εισέρχεται την περασμένη Τρίτη στο λιμάνι της Τήνου με μεγάλη κλίση, λόγω των πολύ δυνατών πλευρικών ανέμων.

Η εικόνα του πλοίου να γέρνει πραγματικά κόβει την ανάσα και μπορεί κανείς να φανταστεί την αγωνία των επιβατών, που σίγουρα θα πήραν την τρομάρα της ζωής τους.

Χάρη στους χειρισμούς όμως του έμπειρου καπετάνιου και του πληρώματος,  το πλοίο έδεσε στην Τήνο λίγα λεπτά αργότερα, χωρίς να υπάρξουν περαιτέρω προβλήματα.
Στη συνέχεια συνέχισε το δρομολόγιό του για Άνδρο και Ραφήνα όπου και ο τελικός του προορισμός.