Βόμβα πρώτου μεγέθους σκάει στα χέρια του κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου, αφού ο γραμματέας του Τομέα Αυτοδιοίκησης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Μανώλης Κωστάκης, συντασσόμενος πλήρως με τη Ν.Δ., τάχθηκε ουσιαστικά κατά της καθιέρωσης της απλής αναλογικής στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές!

Η εξέλιξη αυτή έχει δύο ερμηνείες: Η πρώτη δείχνει ένα σημαίνον στέλεχος των ΑΝΕΛ να διαφοροποιείται από το κόμμα του (κάτι που σημαίνει ότι συνεχίζεται η φυλλοροή στελεχών από το κόμμα του κ. Καμμένου) κι η δεύτερη –η πιο τραβηγμένη- ότι ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έχει αποφασίσει να διαφοροποιηθεί και στο θέμα αυτό, με αποτέλεσμα να προκαλέσει νέους πονοκεφάλους στο Μαξίμου και πιθανή κυβερνητική αστάθεια.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα ο airetos.gr, η διαφοροποίηση του κ. Κωστάκη, ο οποίος είναι εδώ και 3,5 χρόνια αντιδήμαρχος (σήμερα Πολιτισμού και Παιδείας) στην Καλλιθέα, σημειώθηκε την περασμένη  Δευτέρα, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης. Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας που διενεργήθηκε, ο κ. Κωστάκης συντάχτηκε με την -υπό τον δήμαρχο Δημήτρη Κάρναβο- πλειοψηφία της Ν.Δ.- για την «την απόσυρση του νομοσχεδίου «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι» και την διεξαγωγή ουσιαστικού διαλόγου της κυβέρνησης με Δήμους και Περιφέρειες», όπως προβλέπεται στη σχετική απόφαση του Σώματος!