Τα τεράστια προβλήματα που παρέλαβε η Ν.Δ. μετά από τεσσεράμισι χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να αντιμετωπισθούν άμεσα και να γίνει επανεκκίνηση της οικονομίας και της ανάπτυξης της χώρας.
Η νέα κυβέρνηση είχε να αντιμετωπίσει πολλά ανοικτά μέτωπα, μεταξύ άλλων τα ελληνοτουρκικά, συνέπειες της οικονομικής κρίσης ,την κρίση στα σύνορα του Έβρου και από τον Δεκέμβριο του 2019 έναν νέο ιό που ξεκίνησε από την Κίνα και πήρε παγκόσμιες διαστάσεις και εξελίχθηκε σε πανδημία.
Το στοίχημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την προστασία της υγείας των πολιτών, με την άρτια οργάνωση των εμβολιασμών και την θωράκιση των νοσοκομείων με νέες ΜΕΘ και νέο εξειδικευμένο προσωπικό έφερε αποτέλεσμα. Παράλληλα ενισχύθηκαν οικονομικά, με κρατική μέριμνα, οι επιχειρήσεις που επλήγησαν και οι εργαζόμενοι σε αυτές.
Η ψηφιοποίηση του κράτους μέσω του gov.gr που απλουστεύει την καθημερινότητα και την ζωή των Ελλήνων, η υπερήφανη εξωτερική πολιτική, η επανεκκίνηση της ανάπτυξης της χώρας και η προστασία της υγείας των Ελλήνων, είναι τα δυνατά χαρτιά αυτής της κυβέρνησης.
Μετά 2 χρόνια η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει σήμερα αποδοχή μεγάλου μέρους της κοινωνίας και είναι πολιτικά κυρίαρχη.