Η Σαντορίνη αποτελεί την καταλληλότερη εναλλακτική για τους τουρίστες που σκέφτονται να επισκεφθούν την κοσμοπολίτικη Αθήνα, σύμφωνα με έναν μίνι κατάλογο ταξιδιωτικών προτάσεων της Kayak για αυτό το καλοκαίρι, ο οποίος αναδεικνύει 4 «υποτιμημένες» εναλλακτικές προτάσεις διακοπών.

Η Σαντορίνη, αναφέρει ο οδηγός, μπορεί να είναι ο ονειρικός προορισμός για τους ταξιδιώτες που επιθυμούν να δημοσιοποιήσουν στο Instagram εκπληκτικές φωτογραφίες από τα ταξίδια τους, όμως είναι επίσης «τάση» για αυτό το καλοκαίρι ως προορισμός.

Η Kayak επισημαίνει ότι το ενδιαφέρον για το νησί παρουσιάζει αύξηση 68% φέτος και αποτελεί τον πιο ανερχόμενο προορισμό της σεζόν.

Επομένως, προτείνει στους ταξιδιώτες να προτιμήσουν διακοπές παραλίας στη Σαντορίνη παρά διακοπές στην κοσμοπολίτικη Αθήνα.

Στα πλεονεκτήματα της Σαντορίνης είναι ότι οι επισκέπτες δεν συναντούν ατμόσφαιρα συνεχούς διασκέδασης που χαρακτηρίζει άλλα ελληνικά νησιά όπως η Μύκονος και η Ίος, επομένως οι επισκέπτες της μπορούν να ξεκουραστούν και να αναζωογονηθούν.

Προτείνει ενοικίαση σκάφους από τα Φηρά προς τα ηφαιστειακά ιαματικά λουτρά και για λασποθεραπεία, ή θεραπεία απολέπισης με ψάρια.

«Βρείτε τη χαμένη Ατλαντίδα σας στο Ακρωτήρι, όπου με 6 δολάρια μπορείτε να εξερευνήσετε τον αρχαιολογικό χώρο», αναφέρει ο οδηγός της Kayak ενώ προτείνει και γευσιγνωσία στα οινοποιεία του νησιού.

Επίσης, οι ταβέρνες είναι must καθώς και τοπικά πιάτα όπως η φάβα και το σαγανάκι.

Ως προς τους υπόλοιπους προορισμούς για τους οποίους προτείνονται εναλλακτικές είναι η Βαρκελώνη (όπου προτείνεται η Βαλένθια), η Λισαβόα (προτείνεται το Πόρτο) και το Παρίσι (προτείνεται η Μασσαλία).

7 στους 10 πιο καυτούς προορισμούς φέτος είναι στην Ευρώπη

Η Kayak καταγράφει μεγάλη αύξηση του ενδιαφέροντος των ταξιδιωτών για την Ευρώπη φέτος. Η τάση αυτή ξεκίνησε στις αρχές της χρονιάς και, σύμφωνα με τα δεδομένα της, από συνολικά 1,5 δισ. αναζητήσεις, οι 7 στις 10 δημοφιλέστερες ήταν για την Ευρώπη.

Άλλωστε, οι τιμές αεροπορικών εισιτηρίων φέτος για τις Ευρωπαϊκές πόλεις είναι στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας 3ετίας. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει ιδανικότερη στιγμή για διακοπές στην Ευρώπη, αναφέρει η πλατφόρμα.