15 Μαΐου 2021 «άνοιξε» ο τουρισμός και άρχισαν τα προβλήματα : το πρώτο ναυτικό ατύχημα είναι γεγονός!
Το ταχύπλοο POWER JET, της εταιρείας SEA JETS, σημαίας Κύπρου, λίγα λεπτά πριν φτάσει στο λιμάνι του Αθηνιού στη Σαντορίνη «κάπου χτύπησε» και παρουσίασε εισροή υδάτων ευτυχώς χωρίς άλλες συνέπειες. Το πλοίο βρίσκεται ακόμη στο λιμάνι και περιμένει, μετά την αποκατάσταση της ζημιάς, να του δοθεί άδεια για αναχώρηση.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το περίεργο είναι ότι η Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε από καταγγελία επιβάτη και όχι από τους υπεύθυνους του πλοίου, τον πλοίαρχο ή την πλοιοκτήτρια εταιρεία όπως ήταν υποχρεωμένοι να κάνουν. Γιατί άραγε;
Οι μνήμες από το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου SEA DIAMOND είναι ακόμα οδυνηρές για το νησί και οι κίνδυνοι υπαρκτοί μιας και το κουφάρι του πλοίου σαπίζει στα νερά της καλντέρας με υπεύθυνες τις κυβερνήσεις της χώρας που ουσιαστικά δεν φροντίζουν για την ανέλκυσή του.
Καλούμε την κυβέρνηση, και το Υπουργείο Ναυτιλίας ειδικότερα, να πάρουν όλα τα μέτρα που απαιτούνται ώστε να είναι ασφαλείς οι επιβάτες και το πλήρωμα όλων των πλοίων που ταξιδεύουν στις θάλασσες μας.
Να γίνονται αυστηροί έλεγχοι για σύγχρονα και αξιόπλοα πλοία με το κατάλληλο εξοπλισμό και το απαραίτητο πλήρωμα, εγκεκριμένα δρομολόγια για όλα τα νησιά , ενημερωμένοι ναυτικοί χάρτες και σημάνσεις και σύγχρονα, ασφαλή λιμάνια.
Δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε καταστάσεις και συμπεριφορές που οφείλονται στους οικονομικούς ανταγωνισμούς ανάμεσα στους εφοπλιστές και βάζουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές , το φυσικό περιβάλλον και το μέλλον της Σαντορίνης.
Η Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ στη Σαντορίνη