ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ
Θήρα, 28 Ιουνίου 2018
Αριθμ. πρωτ.: 444

Προς: Βουλευτές Κυκλάδων

             κ. Ιωάννη Βρούτση
             κ. Νίκο Συρμαλένιο
κ. Αντώνιο Συρίγο
κ. Νικόλαο Μανιό

Κοιν.: 1. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

2. Αρχηγό ΕΛ.ΑΣ.

3. ΜΜΕ

Θέμα: Στελέχωση Αστυνομικού Τμήματος Θήρας με δόκιμους Αστυνομικούς.
Σχετ.: 1. Το υπ΄ αριθμ. 8039/1/41 έγγραφο του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας
2. Το υπ΄αριθμ. 442/27.06.2018 έγγραφο μας προς το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης.

Σας διαβιβάζουμε τα ανωτέρω σχετικά έγγραφα καθώς και το από 21.9.2017 Δελτίο Τύπου του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου σχετικά με το θέμα και παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας καθώς όπως εξελίσσεται η επικοινωνία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας διαφαίνεται ότι το Αστυνομικό Τμήμα Θήρας δεν θα ενισχυθεί  με 31 δόκιμους Αστυνομικούς για το 2018 καθώς υπάρχει αδυναμία εύρεσης στέγης.
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος σε συνάντησή του με τον Δήμαρχο Θήρας κατά την 21/09/2017 εγγυήθηκε για την χρησιμοποίηση των υπηρισιακών οικιών της Πολεμικής Αεροπορίας που βρίσκονται στην περιοχή του Αεροδρομίου για την στέγαση δημοσίων υπαλλήλων ενώ είχε συζητηθεί επιπλέον και το ενδεχόμενο δημιουργίας νέων οικιών.
Η ανάγκη στελέχωσης του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας είναι επιτακτική.

Ο Δήμαρχος Θήρας

Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος

…………………………………………………………………………………………………………….

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ
Θήρα, 27 Ιουνίου 2018
Αριθ. πρωτ: 442

Προς:  Υπουργό Άμυνας
κ.   Πάνο Καμμένο

Θέμα: Στέγαση δοκίμων αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας.
Σχετ.: 1. Το υπ΄αριθμ. 8039/1/41-25/06/2018 έγγραφό του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας.
2. Το από 21/09/2017 Δελτίο Τύπου σας.

Αξιότιμε  Υπουργέ,

Στις 21/09/2017 σας επισκέφτηκα στο γραφείο σας, προκειμένου να παραχωρηθούν σε δημόσιους υπαλλήλους οι οικίες της Πολεμικής Αεροπορίας, που βρίσκονται στο Αεροδρόμιο Σαντορίνης. Την ίδια μέρα εκδόθηκε Δελτίο Τύπου από το γραφείο σας, σχετικό με τη συνάντηση και το περιεχόμενο της συζήτησης της.
Σήμερα ενημερώθηκα ότι 31 (τριάντα ένα) εκ των 41 (σαράντα ενός) δοκίμων της Ελληνικής Αστυνομίας που θα αποστέλλοντο για να ενισχύσουν το δραματικά υποστελεχωμένο Αστυνομικό Τμήμα Θήρας δεν θα έρθουν λόγω έλλειψης κατοικιών. Η ενημέρωση έγινε από τον Αστυνομικό Διευθυντή Κυκλάδων κ. Δημήτρη Αυγερινό. Ζήτησα από εκείνον να περιμένει έστω 24 (είκοσι τέσσερις) ώρες αναλαμβάνοντας τη δέσμευση να αναζητήσω τρόπο στέγασης τους. Δεν υφίσταται άλλος τρόπος ει μη μόνον ο αιτούμενος.
Σας ενημερώνω ότι στο αστυνομικό Τμήμα Θήρας υπηρετούν 29 (είκοσι εννέα) αστυνομικοί εκ των οποίων οι 8 (οχτώ) πρέπει να βρίσκονται στα γραφεία, οι 12 (δώδεκα) στο αεροδρόμιο για τους σχετικούς ελέγχους και οι υπόλοιποι να καλύπτουν άλλες ανάγκες του Αστυνομικού Τμήματος. Επιπροσθέτως σας γνωρίζω ότι παρά το γεγονός της ανάγκης παραμονής των 8 (οχτώ) στα γραφεία τούτοι ασχολούνται και σε άλλες ανάγκες της υπηρεσίας και οι 12 (δώδεκα) στο αεροδρόμιο είναι οι ελάχιστοι  που μπορούν να διατεθούν. Επειδή το Αστυνομικό Τμήμα λειτουργεί 24 (είκοσι τέσσερις) ώρες αντιλαμβάνεστε το πεπερασμένο των δυνατοτήτων κάλυψης των αναγκών πάσης φύσεως ελέγχου. Ευτυχώς που ο νεαρός Διοικητής και ηθική συγκρότηση έχει και επιδεικνύει υπερβάλλοντα ζήλο.
Ως αντιλαμβάνεστε μοναδική λύση είναι η στέγαση τους στα οικήματα της Πολεμικής Αεροπορίας. Για τούτο παρακαλώ για την αυθημερόν προσωπική σας παρέμβαση έτσι ώστε να έλθουν για να υπηρετήσουν έστω οι δόκιμοι αστυνομικοί.
Ως προστάτιδες Θεότητες επικαλούμαι την Πειθώ και την Ανάγκη. Τελώ σε αναμονή της άμεσης (αυθημερόν) και θετικής απάντησης σας.

Με εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος Θήρας

Αναστάσιος – Νικόλαος Ζώρζος