Η κοσκοσέλα είναι η νησιώτικη στραπατσάδα από τη Σαντορίνη, που αποτελεί ένα χορταστικό γεύμα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά.
Η κοσκοσέλα είνα μια σαντορινιά στραπατσάδα, σκέτο γλύκισμα, χάρις στις λευκές μελιτζάνες. Μάλιστα στη Σαντορίνη αρκετοί σεφ έχουν δημιουργήσει επικά γλυκά από λευκές μελιτζάνες!
Η κοσκοσέλα είναι από τις ωραιότερες συνταγές για στραπατσάδα και σίγουρα αξίζει να την δοκιμάσετε!
Τα υλικά που θα χρειστείτε για την κοσκοσέλα:
2 Σαντορινιές λευκές μελιτζάνες
1000 γρ. ώριμες ντομάτες
8 αυγά
50 ml ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Επί το έργον
1. Στο ρεντέ τρίβουμε τις μελιτζάνες σε ένα μπολ και τις ντομάτες σε άλλο μπολ.
2. Σε ευρύχωρο τηγάνι σοτάρουμε τις μελιτζάνες με το μισό ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα.
3. Προσθέτουμε τριμμένες ντομάτες, αλατίζουμε και βράζουμε τη σάλτσα μέχρι να δέσει.
4. Προσθέτουμε αρκετό πιπέρι, τα αυγά και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε ώστε να σπάσουν τα αυγά και μαγειρεύουμε
για 5’ περίπου, κρατώντας τα αυγά ζουμερά.
6. Σερβίρουμε την κοσκοσέλα σε πιάτο με λίγη ξερή ρίγανη.
Αν δεν βρούμε λευκές μελιτζάνες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τσακώνικες
Πηγή: funkycook.gr