«Απαγχονισμός» ήταν η αιτία θανάτου του Άντονι Μπουρντέν, του διάσημου Αμερικανού σεφ, που παρουσίαζε τη δημοφιλή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής “Parts Unknown”. Το γραφείο του εισαγγελέα της Κολμάρ επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι ο Μπουρντέν απεβίωσε σήμερα το πρωί σε πολυτελές ξενοδοχείο του Κάισερσμπεργκ, στην ανατολική Γαλλία.
«Ενημερωθήκαμε για τον θάνατο δι’ απαγχονισμού του Αμερικανού σεφ σήμερα το πρωί σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο στο Κάισερσμπεργκ, το Le Chambard» δήλωσε ο εισαγγελέας του Κολμάρ, Κριστιάν ντε Ροκινί ντι Φαγιέλ, συμπληρώνοντας ότι σε αυτό «το στάδιο, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να μας κάνει να υποθέτουμε ότι υπήρξε παρέμβαση ενός άλλου προσώπου».
Ο σεφ-σταρ που λάτρεψε την Νάξο
«The Elvis of bad boy chefs» τον αποκάλεσε το CNN. Ήταν μανιώδης καπνιστής. Τη δεκαετία του ’80 παραδέχθηκε ότι είχε απεξαρτηθεί από την ηρωίνη, όμως όσοι τον ήξεραν καλά,υποστηρίζουν ότι δεν άντεχε χωρίς ουσίες. Μετά πέρασε στην κόκα, το LSD και τη μαριχουάνα. Ο Άντονι δεν έπινε ποτέ αλκοόλ στο σπίτι του παρά μόνο όταν έβγαινε έξω. Έτσι λοιπόν, τα λόγια των Αξιωτών του έμειναν και τους λάτρεψε.
«Μέθα, τραγούδα και χόρευε» ήταν η συμβουλή των κατοίκων της Νάξου στον Μπουρντέν όταν αυτός ταξίδεψε στο νησί, χωρίς να γνωρίζει τίποτα και έφτασε να διατυμπανίζει παντού την ομορφιά του. Ο Μπουρντέν αποφάσισε πως ήθελε «να ξεφύγει για λίγο από όλα» και, λίγο-πολύ, να κάνει διακοπές χαλαρά, σαν άνθρωπος, σε αμμουδερές παραλίες και γαλανά νερά. Και επέλεξε τη Νάξο για να εκπληρώσει αυτό του το όνειρο και, παρεμπιπτόντως, να γυρίσει και το πρώτο επεισόδιο του έβδομου κύκλου του «Parts Unknown».
Ο διάσημος σεφ και παρουσιαστής επισκέφτηκε το ελληνικό νησί τον Σεπτέμβριο του 2015 για να βιώσει την κουλτούρα του τόπου, να παρατηρήσει από κοντά το πώς έχει αναπτυχθεί ο τουρισμός του μέσα στη (και παρά την) γενικότερη οικονομική κρίση της χώρας και, όπως λέει και ο ίδιος να «ξεκινήσει χαλαρά άλλη μια χρονιά στην τηλεόραση διατηρώντας το μαύρισμά του από τις καλοκαιρινές διακοπές».
Η αγάπη του ήταν η Νάξος. Το διατυμπάνιζε παντού, αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να ταξιδέψει από τη μία άκρη της Ελλάδας στην άλλη, για τις ανάγκες της εκπομπής του και να απολαύσει τις ομορφιές και της Ζακύνθου αλλά και των Χανίων.
Στα Ανώγεια, ο σεφ ξεναγήθηκε σε μια στάνη όπου τα «κοπέλια», τα μαυροφορεμένα παλικάρια, σφάζουν ένα πρόβατο, το τεμαχίζουν και το σουβλίζουν, «όπως ακριβώς και οι αρχαίοι». Και όλα αυτά με τη συνοδεία λύρας και άφθονης ρακής. Φαίνεται ότι οι σύγχρονοι Ελληνες δεν πετάνε τη σκούφια τους για καβγά, αλλά για live μουσική και χορό, αφού πριν καλά καλά χωνέψουν το αρνί και το σπληνάντερο, πετάγονται και εκτελούν περίτεχνες χορευτικές φιγούρες στο μαντρί. Και αντί να βγάζουν αλαλαγμούς χαράς, πυροβολούν στον αέρα, γιατί όλα τα κοπέλια είναι πάνοπλα όπως στα γουέστερν. Επομένως, καλό είναι ο τουρίστας να φοράει αλεξίσφαιρο γιλέκο, ήταν τα χιουμοριστικά σχόλια του σεφ.