Εως τις 22 Νοεμβρίου παρατείνεται η προθεσμία συλλογής δηλώσεων ιδιοκτησίας σε εννέα Κυκλαδονήσια και μέχρι τη 15η Νοεμβρίου 2021 σε τέσσερις καλλικρατικούς δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου. Ο δημόσιος φορέας Ελληνικό Κτηματολόγιο καλεί όσες και όσους έχουν ακίνητη περιουσία στις εν λόγω περιοχές να υποβάλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gov.gr.

Η νέα προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων για  Άνδρο, Σαντορίνη, Κέα – Κύθνο, Μήλο, Μύκονο, Νάξο, Πάρο και Τήνο λήγει στις 22.11.2021 για τους κατοίκους εσωτερικού και στις 5.1.2022 για τους κατοίκους της αλλοδαπής και το Ελληνικό Δημόσιο.

Για το Ρέθυμνο και τους καλλικρατικούς Δήμους Αγίου Βασιλείου, Αμαρίου, Ανωγείων, Μυλοποτάμου και Ρεθύμνου οι αντίστοιχες προθεσμίες είναι 15 Νοεμβρίου και 30 Δεκεμβρίου.

Προαναρτήσεις

Προθεσμία μέχρι την 5η Νοεμβρίου 2021 έχουν οι ιδιοκτήτες των περιοχών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, πλην του καλλικρατικού Δήμου Τριφυλίας, οι οποίοι έχουν λάβει ήδη ατομικά τις σχετικές ενημερώσεις να διορθώσουν, μέσω της ηλεκτρονικής προανάρτησης, τυχόν λάθη στην καταγραφή της ακίνητης περιουσίας τους στο κτηματολόγιο. Διά της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gov.gr οι ενδιαφερόμενοι, με χρήση των κωδικών ασφαλείας του taxisnet, έχουν πρόσβαση στην καταγραφή των δικαιωμάτων τους και της γεωγραφικής απεικόνισης των ακινήτων τους.  Έτσι μπορούν να δουν και να ελέγξουν την περιγραφή και τη νομική πληροφορία των ακινήτων τους (Κτηματολογικός Πίνακας) και τα όρια των γεωτεμαχίων τους (Κτηματολογικό Διάγραμμα). Στην περίπτωση που δεν συμφωνούν με κάποια από τα αναρτημένα στοιχεία, έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση επανεξέτασης ηλεκτρονικά στα e-mails του Γραφείου Κτηματογράφησης ή διά ζώσης κατόπιν ραντεβού στο γραφείο κτηματογράφησης.