Μπροστά σε ένα αδιέξοδο βρίσκονται οι μαθητές που είχαν εγγραφεί στο τμήμα βρεφονηπιοκόμων και μηχανικών οχημάτων του ΕΠΑΛ Θήρας για το σχολικό έτος 2021- 2022. Και αυτό γιατί με απόφαση του      Υπουργείου Παιδείας καταργήθηκε η λειτουργία έντεκα ολιγομελών τμημάτων ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ στις Κυκλάδες, ανάμεσα στα οποία τα δύο τμήματα στη Σαντορίνη. Έτσι δεν θα λειτουργήσει η ειδικότητα βρεφονηπιοκόμων του ημερήσιου ΕΠΑΛ στο οποίο είχαν εγγραφεί 6 μαθήτριες και η ειδικότητα μηχανικών οχημάτων στο εσπερινό ΕΠΑΛ που είχαν εγγραφεί 5 μαθητές. Να σημειωθεί ότι υπήρχε ενδιαφέρον και από άλλους μαθητές για τα τμήματα αυτά αλλά δεν πρόλαβαν να εγγραφούν λόγω της μη λειτουργίας τους.

Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι οι μαθητές αυτοί έχουν δύο επιλογές: Αν θέλουν να σπουδάσουν αυτό που επέλεξαν θα πρέπει να εγγραφούν σε άλλη σχολική μονάδα, δηλαδή να μετακομίσουν σε άλλο νησί ή σε άλλο μέρος της ηπειρωτικής Ελλάδας. Ή, μη ακολουθώντας την επιλογή τους να εγγραφούν αναγκαστικά σε άλλο τμήμα διαφορετικής ειδικότητας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τμήμα βρεφονηπιοκόμων ήδη έχει διοριστεί μόνιμη εκπαιδευτικός η οποία μένει χωρίς αντικείμενο.

Μεγάλη η χιλιοειπωμένη λέξη ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ!! Για άλλη μια φορά «οι φυλάσσοντας Θερμοπύλες» νησιώτες εγκαταλείπονται στην τύχη τους εξαιτίας της παράλογης κυβερνητικής πολιτικής που στόχο έχει τη συρρίκνωση του δημόσιου σχολείου και τη μείωση του εκπαιδευτικού προσωπικού.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • Την άμεση παρέμβαση της δημοτικής αρχής ώστε το Υπουργείο να δώσει λύση.
  • Οι μαθητές των ΕΠΑΛ των νησιών μας χωρίς όρους και περιορισμούς να έχουν τη δυνατότητα να φοιτούν στις ειδικότητες που επιλέγουν.

Για τη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΘΗΡΑΣ

Μαρία Αργυρού, Κόκαλη Ακυλίνα