Την άλλη μέρα ανατρέπουμε… διώχνουμε όλους τους εργολάβους….

60 μόνιμες θέσεις στην καθαριότητα  για τους Σαντορινιούς και 60  συμβασιούχοι για το καλοκαίρι…  (προεκλογικές υποσχέσεις της σημερινής Δημοτικής Αρχής)

Στη συνεδρίαση της Οικονομικής επιτροπής  του Δήμου την Παρασκευή  11/12/2020 εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η αιτιολογική έκθεση ανάθεσης σε εργολάβο της αποκομιδής απορριμμάτων του Δήμου Θήρας, κάνοντας έτσι ένα  ακόμη δώρο ύψους  5 εκατομμυρίων ευρώ σε επιχειρηματικούς ομίλους .

Όσα προσχηματικά επιχειρήματα κι αν αναφέρονται στην αιτιολογική έκθεση, για ελλείψεις προσωπικού και μηχανολογικού εξοπλισμού , δεν μπορούν να κρύψουν  την συνειδητή προσπάθεια  της Δημοτικής Αρχής , να συνεχίσει  την ιδιωτικοποίηση της  αποκομιδής , κάτι που ξεκίνησε από την προηγούμενη  Δημοτική αρχή.

Δεν  ξεχνάμε  τη θέση της σημερινής Δημοτικής Αρχής , ούσα αντιπολίτευση , την αντίθεσή της  με την ανάθεση σε ιδιώτη αλλά και τις προεκλογικές της εξαγγελίες  που υποσχέθηκε ανατροπές και απομάκρυνση των εργολάβων από το Δήμο.

Σήμερα «αισθάνεται υποχρεωμένη» να προβεί σε διαγωνισμό για την ανάθεση της υπηρεσίας σε εργολάβο.

Η Λαϊκή Συσπείρωσης θήρας  , σταθερή στις θέσεις  της , εκφράζει την αντίθεσή της με την ανάθεση αυτή. Όπως έχει δηλώσει και στο παρελθόν  τα σκουπίδια αποτελούν το σύγχρονο χρυσό.

Η ανάγκη όλων μας για ένα καθαρό νησί, δεν μπορεί να αξιοποιείται ως άλλοθι για ιδιωτικοποιήσεις. Η ικανοποίηση των αναγκών  που αφορούν τη δημόσια υγεία  και την ασφάλεια των δημοτών και επισκεπτών δεν μπορεί να αποτελεί πεδίο κερδοφορίας  επιχειρηματιών.

Οφείλουν να χρηματοδοτούνται από το κράτος και να παρέχονται απρόσκοπτα και δωρεάν σε όλους.

Για μας καθαρό νησί  σημαίνει:

  • Να μην διεισδύουν οι εργολάβοι στις υπηρεσίες του Δήμου
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
  • Υπηρεσίες με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και
  • Επαρκής κρατική χρηματοδότηση

Καλούμε  τους εργαζόμενους και τους δημότες μας ,να βάλουν με τον αγώνα τους φρένο σ΄αυτή την πολιτική που εκποιεί τη ζωή και τις ανάγκες των πολλών , για τα κέρδη των λίγων.

 

Σαντορίνη, 11/12/2020

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Θήρας

 

ΜΑΡΙΑ ΑΡΓΥΡΟΥ                              ΚΟΚΚΑΛΗ ΑΚΥΛΙΝΑ