Οι εξελίξεις σε ότι αφορά την εξάπλωση του κορονοιού κάνουν αναγκαία το επόμενο διάστημα  όσο ποτέ άλλοτε την αλληλεγγύη μας σε κάθε έναν, σε κάθε οικογένεια που δοκιμάζεται με κάθε τρόπο. Οι οικονομικές& κοινωνικές συνέπειες θα πλήξουν αργά ή γρήγορα το σύνολο των λαϊκών οικογενειών. Η παραδοχή και από τον πρωθυπουργό σε πρόσφατο διάγγελμα του ότι όποιος αρρωστήσει σε νησί είναι καταδικασμένος αποκαλύπτει τη γύμνια του συστήματος υγείας και στα νησιά.

Αυτό θα πρέπει να κινητοποιήσει όλους μας  και να διεκδικήσουμε αυτό που επιβάλλουν οι σύγχρονες ανάγκες μας στην υγεία πόσο μάλλον σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες. Η απαραίτητη ατομική ευθύνη σήμερα δεν μπορεί να αποτελεί το άλλοθι των κρατικών ελλείψεων.

Μένουμε δυνατοί

  • Στο πλευρό κάθε δοκιμαζόμενου συμπολίτη μας, κάθε οικογένειας που πλήττεται.
  • Στο πλευρό των γιατρών, των νοσηλευτών που κάτω από αντίξοες συνθήκες μάχονται και προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στον «πόλεμο» με μη επαρκή μέσα αφού οι πολιτικές περικοπών φρόντισαν διαχρονικά να ξεγυμνώσουν την δωρεάν δημόσια υγεία.
  • Στο πλευρό όλων των εργαζόμενων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που είναι στη πρώτη γραμμή της εξυπηρέτησης των πολιτών.
  • «Φοράμε τη μάσκα» αλλά δεν μένουμε σιωπηλοί. Δυναμώνουμε τη φωνή μας και απαιτούμε τη λήψη άμεσων μέτρων κάλυψης ελλείψεων περιφερειακών ιατρείων και του νοσοκομείου, που πρέπει να ενταχθεί  όσο πιο γρήγορα γίνεται στο ΕΣΥ κάτω από την ευθύνη του Υπουργείου Υγείας και όχι στην ΑΕΜΥ, που είναι ενταγμένο σήμερα  με το απαιτούμενο προσωπικό, με τον απαραίτητο εξοπλισμό, για να ανταπεξέλθουν στον πόλεμο που δίνουν για τη δική μας ζωή.
  • Απαιτούμε να εξασφαλιστούν τεστ διαγνωστικού ελέγχου στο Νοσοκομείο και εξασφάλιση μεταφοράς σε εργαστήριο αξιολόγησης δείγματος.
  • Δυναμώνουμε τη φωνή μας και απαιτούμε ενημέρωση τώρα για την κατάσταση του νοσοκομείου μας και των περιφερειακών ιατρείων Σαντορίνης και Θηρασιάς.
  • Κάνουμε ότι επιβάλλεται για την ανακοπή της διασποράς του κορονοιού μετά και το πρώτο κρούσμα στο νομό μας, στο νησί της Σύρου αλλά και ότι απαιτείται για να ακουστεί η φωνή του …καταδικασμένου νησιώτη.

Εμείς, θα εξακολουθήσουμε να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες, να προτάσσουμε την άμεση επίλυση των  ζητημάτων υγείας στα νησιά μας Σαντορίνη και Θηρασιά,  και να καλούμε σε διεκδικήσεις για αυτά που μας ανήκουν.

Παράλληλα συμμετέχουμε και ενισχύουμε σε κάθε χωριό του νησιού μας κάθε συλλογική δράση και πρωτοβουλία που θα εξασφαλίζει τη στήριξη σε όσους έχουν ανάγκη .

Κανένας μόνος του ! Νικάμε το φόβο!

Μένουμε δυνατοί και αλληλέγγυοι.

Σαντορίνη 25-03-20