Εντυπωσιάζει και μόνο η σκέψη αρχικά και η εικόνα έπειτα.

Το εντυπωσιακό παγωμένο χωριό στη Λαπωνία, στη Φινλανδία, κερδίζει κάθε χρόνο κάθε του επισκέπτη, ωστόσο φέτος έχει χρώμα από Ελλάδα και… Σαντορίνη!

Στις εντυπωσιακές εικόνες που μετέφερε το Open, ο Νίκος Μπέης από τη Θάσο, εργάζεται για δεύτερη χρονιά στη Λαπωνία και «ξενάγησε» τους τηλεθεατές στο εσωτερικό του παγωμένου χωριού.

Όπως εξήγησε χαρακτηριστικά το παγωμένο χωριό βρίσκεται στην Κιτίλα της Φινλανδίας, είναι 3.000 τετραγωνικά μέτρα, ενώ είναι χτισμένο από 200.000 κυβικά πάγου και 21 εκ. τόνων χιονιού!

Σύμφωνα με όσα μετέφερε η θερμοκρασία εντός του κυμαίνεται από -7 ως -10 βαθμούς Κελσίου, ενώ έχει 13 δωμάτια που μπορούν να φιλοξενήσουν τους επισκέπτες του:

«Είμαστε στους -17 βαθμούς Κελσίου. Έχουμε παγωμένες ημέρες και υπάρχει ξαστεριά.

Είναι ένα συγκρότημα που έχει δημιουργηθεί από πάγο και χιόνι.

Είναι 3.000 τετραγωνικά και είναι χτισμένο με 200.000 κυβικά πάγου και 21 εκ. τόνων χιονιού» είπε αρχικά χαρακτηριστικά ο Νίκος Μπέης.

Στο εσωτερικό του οι πρώτες εικόνες έρχονται από την Αίγυπτο και την Ιορδανία, ενώ ακολουθεί λαξεμένη η Σαντορίνη με εντυπωσιακό τρόπο:

«Ξεκινούν εικόνες από την Αίγυπτο που έχουν δημιουργηθεί λαξεμένα στον πάγο.

Η θερμοκρασία είναι από -7 μέχρι -10 βαθμούς.

Ακολουθεί η Σαντορίνη λαξεμένη στους πάγους με εκκλησίες και με μεγάλη λεπτομέρεια.

Υπάρχουν 13 δωμάτια από μονόκλινο ως πεντάκλινο.

Έρχονται Έλληνες εδώ. Το συγκρότημα διατηρείται ως τέλη του Απρίλη και μετά λιώνει.

Σχηματίζουν ένα βουνό με χιόνι που το σκεπάζουν για να διατηρηθεί και έπειτα αναδιαμορφώνουν το χωριό και κάθε χρόνο υπάρχει διαφορετικό θεματικό».