Κύριε Σορώτο.
Όταν μερικοί άνθρωποι είναι ανίκανοι να διαφεντεύουν τις τύχες ενός χωριού, όταν δεν έχουν επιχειρήματα και όραμα για το μέλλον αναγκαστικά γίνονται μικροπρεπείς.
Μάλιστα όταν υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες η μόνη απάντηση που μπορούν να δώσουν είναι η αοριστολογία και οι γενικόλογες αναφορές.
Οι καταγγελίες μου για την ανικανότητα και ανυπαρξία σας στο χωριό δεν έχουν στόχο να σας θίξουν προσωπικά αλλά για να αναδείξουν την εγκατάλειψη, την αδιαφορία και την έλλειψη οράματος για το τόπο μας.
Τρείς φορές στο κείμενό σας αναφέρεστε με υποτιμητικά λόγια στην «παρέα μου» όπως λέτε. Αυτή «η παρέα» κ. Σορώτο είναι που θα σταθεί μπροστά στα χρόνια προβλήματα του χωριού, θα σηκώσει τα μανίκια και ανιδιοτελώς θα παλέψει την επόμενη τετραετία για να τα λύσει.
Αυτοί οι χωριανοί που αποτελούν την ομάδα μας ονειρεύονται να δουν τον Βουρβούλο μας να αποκτήσει χώρους πάρκινγκ, παιδική χαρά, αίθουσα εκδηλώσεων , εκθεσιακό χώρο, χώρο πρασίνου.
Αυτή η ομάδα ονειρεύεται να μετατρέψει το χωριό μας από πέρασμα που το καταντήσατε σε ένα χωριό που όχι μόνο θα κρατά τον επισκέπτη αλλά και που θα του δίνει την δυνατότητα, όπως και στα υπόλοιπα χωριά, να μπει στα καλντερίμια μας, να δει το Βουρβούλο και να τον επιλέξει για τις διακοπές του. Το Κοινοτικό γραφείο που το έχετε μετατρέψει σε προσωπικό σας καφενείο θα γίνει χώρος που θα παράγει πολιτική, προτάσεις και έργο. Δεν συγκαλείτε το Κοινοτικό μας συμβούλιο γιατί σίγουρα φοβάστε την κατακραυγή και τα παράπονα των πολιτών.
Προτιμάτε να περνάτε την ώρα σας με τσίπουρο και ούζα, την ώρα που ο Βουρβούλος παραμένει ο φτωχός συγγενής των χωριών του νησιού.Μέχρι πότε θα κρύβεστε για το θέμα της ονοματοδοσίας της πλατείας μας ; μέχρι πότε θα προσβάλετε νεκρούς που έδωσαν τόσα στο χωριό μας; Μέχρι πότε θα διχάζετε το χωριό μας ; Κουβέντα δεν ακούσαμε για την καταστροφή των αγροτικών δρόμων, το πάρκινγκ κυκλοφοριακής αγωγής , τα προβλήματα με το νερό. Κουβέντα δεν ακούσαμε για το λιμανάκι του Βουρβούλο, το άλλοτε κόσμημα του νησιού που το εγκαταλείψατε στην τύχη του. Αντί για απαντήσεις ακούσαμε ένα προεκλογικό πυροτέχνημα περί κατασκευής δήθεν αθλητικού κέντρου, το θυμηθήκατε λίγο πριν τις εκλογές.
Και περιμένετε να παραπλανήσετε τους Βουρβουλιανούς που βλέπουν 9 χρόνια τώρα να μην γίνεται τίποτα απολύτως στο χωριό τους. Έφτασε όμως η ώρα της μεγάλης αλλαγής. Θα μιλήσει το χωριό με την ψήφο του.
Είμαστε σίγουροι πως θα επιλέξει αυτούς που θα το οδηγήσουν στην πρόοδο και την ανάπτυξη και όχι αυτούς που το οδήγησαν στην απομόνωση και την κακομοιριά. Είμαστε έτοιμοι. Είμαστε δυνατοί. Μαζί με τον Αντώνη Σιγάλα βάζουμε τίτλους τέλους στην αδιαφορία και τον εμπαιγμό. Όλοι μαζί για τον Βουρβούλο του αύριο

Λευτέρης Λιγνός