Το ΠΟΤΑΜΙ δημιουργήθηκε το 2014 με το σύνθημα «να τ’ αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα». Εξέφρασε τις προσδοκίες του τμήματος εκείνου της κοινωνίας που πίστευε ότι η χώρα δεν μπορεί να επιβιώσει αν δεν κάνει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.

Οι πολιτικές επιλογές του Eπικεφαλής του κόμματος, Σ. Θεοδωράκη από το 2017 και μετά, έγιναν σε αντίθεση με τις αποφάσεις του 2ου Συνεδρίου του κόμματος και το Καταστατικό, θόλωσαν το πολιτικό του στίγμα και απογοήτευσαν  ψηφοφόρους και  μέλη.

Το ΠΟΤΑΜΙ δεν μπορεί πλέον να ανταποκριθεί στους ιδρυτικούς του στόχους ούτε να λειτουργήσει σαν δημοκρατικό κόμμα με καταστατικό και συλλογικές διαδικασίες. Η πολιτική απαξίωση του Ποταμιού οδήγησε σ’ ένα κενό στο χώρο του μεταρρυθμιστικού κέντρου. Καμία από τις υπάρχουσες πολιτικές κινήσεις δεν είναι σε θέση να επιτύχει αυτόνομη εκπροσώπηση στο Κοινοβούλιο.

Η μόνη ρεαλιστική επιλογή που υπάρχει σήμερα για τις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις του φιλελεύθερου, κεντροαριστερού και κεντροδεξιού χώρου είναι η υποστήριξη του Κ. Μητσοτάκη.
Για το λόγο αυτό τα μέλη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου του Ποταμιού αποφάσισαν -στην συντριπτική τους πλειοψηφία- την προσχώρηση τους στο κόμμα της ΔΡΑΣΗΣ , η οποία συνεργαζόταν μέχρι πρότινος με το ΠOTAMI και τώρα υποστηρίζει τη ΝΔ.

Οι καιροί είναι κρίσιμοι. Η χώρα χρειάζεται επειγόντως μια άλλη διακυβέρνηση  ώστε να απομακρυνθεί όσο το γρηγορότερο, από τις καταστροφικές επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ.
Νικολίτσα – Λίλη Αγγελοπούλου
πρώην Περιφερειακός συντονιστής Ν. Αιγαίου
πρώην υποψήφια Ευρωβουλευτής με το ΠOTAMI
πρώην υποψήφια Βουλευτής Κυκλάδων με το ΠOTAMI