Μετά από 1000 κύματα και αναταράξεις, μπορούμε πλέον να δηλώσουμε πως ολοκληρώσαμε επιτυχώς το πρόγραμμα εκδηλώσεων του συλλόγου Κρητών Σαντορίνης «το Αρκάδι» για το έτος 2022.

(Με δυο εκκρεμότητες στις 10/9 την Πανσέληνο και 2/10 την γιορτή ρακής)

Ένα ρεκόρ εκδηλώσεων (30 στο σύνολο), ένας αδιανόητος και ατέρμονος πόλεμος δίχως ηθικά όρια και ταυτότητα των πολεμοχαρών, ένα κυνήγι μαγισσών με εισαγγελείς, βόμβες (κυριολεκτικά και μεταφορικά), ανακρίσεις και νομικές διαμάχες, έναν διαρκή εξονυχιστικό έλεγχο από αρμόδιες υπηρεσίες στον υποφαινόμενο, ως άλλος Αλ Καπόνε του νησιού, ένας πολιτιστικός σύλλογος -σίγουρα ο μοναδικός- που δέχεται τόση λάσπη επειδή παράγει έργο!

Θα ήθελα λοιπόν να ευχαριστήσω από καρδιάς, για την ολοκλήρωση αυτού του έργου, τους ‘’συντρόφους’’ και ‘’συναγωνιστές’’ μου, οι οποίοι ενώ ξεκίνησαν ως συνοδοιπόροι σε ένα κατά τα άλλα μαγικό, πολιτιστικό ταξίδι, βρέθηκαν ξαφνικά σε μια εμπόλεμη ζώνη στην οποία έδωσαν πολλές μάχες, οι οποίες τελικά κερδήθηκαν όλες με αξιοπρέπεια και πολύ μεγάλο αγώνα.

Να ευχαριστήσω επίσης τους χορηγούς μας, που για ακόμη μια χρονιά ήταν έμπρακτα στο πλάι μας με την πολύτιμη στήριξη τους, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου και τα Μέλη της Ελεγκτικής Επιτροπής, ιδιαίτερα τον αντιπρόεδρο και υπεύθυνο οικονομικής διαχείρισης συναυλιών, κο Στεφανογιάννη Μιχάλη, τη γενική γραμματέα κα Μεταξάκη Μαρία, την ταμία κα Κοτακίδου Άννα, καθώς και τον αναπληρωτή ταμία κο Μαρκόπουλο Μιχάλη για τη συνεχή παρουσία και βοήθεια.

 

Τίποτα ωστόσο δεν θα ήταν δυνατόν χωρίς την ανιδιοτελή συνεισφορά των εθελοντών μας, Κουταλά Ειρήνη, Χολέβα Άννα, Φραγκιουδάκη Γεωργία, Παπαδάκη Άγγελο, Σταυροπούλου Σωτηρία, Ηλία Ζοτάη, Κεραμίδα Κορίνα, Ορφανού Μαρία- Αικατερίνη, Συκηνιώτη Θεονύμφη, Συκηνιώτη Κατερίνα, Κουτσογιαννόπουλο Γρηγόρη, Καλούδη Έλλη, Πελεκάνου Φανουρία, Δαμίγου Μαρούση, Πελεκάνο Γεώργιο, Μυνδρινού Στέλλα, Συρίγου Μαρία, Βίλλη Μαρία, Τούλη Δημήτριο, Κατρή Λουκά, Στεργίου Ρία, Ορφανό Λουδοβίκο και Βουλγαράκη Κώστα.

Να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου επίσης σε όλους όσους έσπευσαν να βοηθήσουν στην αλλαγή του χώρου, από το Γενικό Λύκειο Φηρών στο Μουσείο Οίνου του Γ. Κουτσογιαννόπουλου, ώστε  να μπορέσει να πραγματοποιηθεί η πολύκροτη συναυλία της Πάολα, και κυρίως τον ίδιο τον Κο Γιώργο Κουτσογιαννόπουλο για την παραχώρηση του χώρου για όλες τις εκδηλώσεις που ακολούθησαν αυτής.

Επιπλέον, να ευχαριστήσω θερμά τον Κο Γιώργο Παπαγιάννη και την εταιρεία Spicy Bites για την άμεση ανταπόκριση στο στήσιμο του αναψυκτηρίου και της στελέχωσης αυτού για την εύρυθμη λειτουργία του.

Ειδική μνεία θα ήθελα να κάνω και στον φίλο και συνεργάτη, Κο Συκηνιώτη Γιάννη, που ήταν στήριγμα σε όλες τις εκδηλώσεις (τόσο τεχνικά όσο και μεταφορικά).

Δεν θα μπορούσα να παραλείψω τη συμβολή και στήριξη της Διεύθυνσης και των καθηγητών του Γενικού Λυκείου Φηρών για τον αγώνα που έδωσαν μαζί μας, ώστε να αποδείξουν το αυτονόητο (πως σε ολόκληρη την Ελλάδα οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Καλοκαιριού γίνονται σε σχολικά συγκροτήματα), καθώς επίσης τα Μέλη της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής και τον Δήμαρχο Θήρας για την αρχική παραχώρηση του συγκεκριμένου χώρου.

Συνεχίζοντας, να ευχαριστήσω από καρδιάς, τον Πρόεδρο κο Αλαφούζο Βασίλη και ολόκληρο το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΑΠΠΟΣ, που αφουγκράστηκαν την ανάγκη για μεγαλύτερο συναυλιακό χώρο στη συναυλία του Κω/νου Αργυρού, λόγω αυξημένης ζήτησης του κοινού, και μας παραχώρησαν το Δημοτικό Γήπεδο  Φηρών, ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε.

Τέλος, χωρίς την πολύτιμη συνδρομή του Α.Τ Θήρας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Δημοτικής Αστυνομίας και του ΕΚΑΒ, δεν θα είχε ολοκληρωθεί καμία εκδήλωση με ασφάλεια και 100% επιτυχία, και γι ´αυτό τους ευχαριστώ θερμά.

Το πιο ΜΕΓΑΛΟ ευχαριστώ ωστόσο, οφείλω να το πω στον κόσμο, στο φανταστικό αυτό κοινό, που μας στήριξε, αγκάλιασε κάθε μας προσπάθεια μικρή ή μεγάλη, στενοχωρήθηκε μαζί μας για το περιπετειώδες αυτό ταξίδι του Οδυσσέα που διανύσαμε, ταλαιπωρήθηκε, αλλά ήταν πάντα εκεί ! Σε κάθε χώρο, σε κάθε στιγμή, σε όλα ! Σας ευχαριστούμε ..!

 

Ο δημιουργικός φετινός Γολγοθάς μας λοιπόν, τελείωσε επιτυχώς με μικρές μόνο πληγές και τραύματα.., ραντεβού το 2023 για να δούμε τί μας επιφυλάσσει η μοίρα και ο «αόρατος» εχθρός ..

 

‘’..έχεις ακόμη να κλάψεις πολύ ώσπου να μάθεις τον κόσμο να γελάει. ‘’

Γ. Ρίτσος

 

 

Εις το επανιδείν

Μανόλης Ορφανός,

Πρόεδρος Συλλόγου Κρητών Σαντορίνης «το Αρκάδι»