Μια εκπληκτική έκθεση άνοιξε τις πύλες στο Μουσείο Μπενάκη, με θέμα το τοπίο της Σαντορίνης στην Ελληνική Ζωγραφική.

Ο γνωστός σε όλους μας και φίλος της Σαντορίνης κ. Δημήτρης Τσίτουρας δημιούργησε μέσα από μια πορεία 40 περίπου ετών, μια συλλογή έργων μεγάλων Ελλήνων ζωγράφων του 20ού αιώνα, που εμπνεύστηκαν από το τοπίο του νησιού.

 

Στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 30 Σεπτεμβρίου, ο κ. Δημήτρης Τσίτουρας, ο κ. Νίκος Τριβουλίδης, Διευθυντής πόρων και ανάπτυξης του Μουσείου Μπενάκη και η κα Σοφία Κίτσου, Α’ Αντιδήμαρχος η οποία εκπροσώπησε το Δήμο Θήρας, απάντησαν σε ερωτήσεις και αναφέρθηκαν στη σημαντικότητα της αποτύπωσης του Σαντορινιού τοπίου στα σπουδαία έργα τέχνης της εν λόγω έκθεσης.

 

 

 

 

Το βράδυ της ίδιας μέρας  στο αμφιθέατρο του μουσείου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην οποία προλόγισαν ο κύριος Νίκος Τριβουλίδης, η κα Σοφία Κίτσου, ο κ. Πέτρος Θέμελης αρχαιολόγος, και ο κ. Βαγγέλης Χρόνης μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου του Ιδρύματος Ι.Σ. Λάτση και ποιητής.

Η αντιδήμαρχος Θήρας κα Σοφία Κίτσου, με τον συλλέκτη κ. Δημήτρη Τσίτουρα και το ζεύγος Νομικού (SAF)

Η κα Σοφία Κίτσου και ο κ. Δημήτρης Τσίτουρας στο χώρο της έκθεσης

Το «παρών» μεταξύ άλλων έδωσαν ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας κ. Αναστάσιος Παπαληγούρας, η Αντιπρόεδρος της Βουλής κα Σοφία Σακοράφα, το μέλος της CLIA κ. Νίκος Μερτζανίδης, ο συγγραφέας κ. Βασίλης Βασιλικός, ο φωτογράφος κ. Δημήτρης Ταλιάνης, ο γλύπτης κ. Δημήτρης Ταλαγάνης, η αρχιτέκτων κα Βούλα Μποζινέκη – Διδώνη, η ιστορικός τέχνης κα Ίρις Κρητικού και πολλοί Σαντορινιοί οι οποίοι ταξίδεψαν στην Πρωτεύουσα για να απολαύουν την έναρξη της έκθεσης. Μεταξύ αυτών, ο κ. Λευτέρης Ζώρζος από την Εστία Πύργου Καλλίστης, ο Αρχιτέκτων κ. Νίκος Δελένδας, η κα Βάνη και ο κ. Πέτρος Νομικός από το Santorini Arts Factory, ο κ. Μανώλης και η κα Αλεξάνδρα Δαρζέντα,ο επιχειρηματίας κ. Χρήστος Μαρκοζάνες και η σύζυγός του Ελένη.

Η μακέτα του χώρου της έκθεσης.

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του μουσείου Μπενάκη, παρευρέθησαν μέλη και εκπρόσωποι Συλλόγων και Ιδρυμάτων, όπως του Ιδρύματος Κακογιάννη και Κυδωνιέως Άνδρου, ενώ στο χαιρετισμό της η Αντιδήμαρχος Θήρας κα Σοφία Κίτσου, αναφέρθηκε στις προθέσεις της νέας Δημοτικής Αρχής για την ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου της Σαντορίνης, με όραμα και στρατηγικό σχεδιασμό.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι της 3 Νοεμβρίου 2019