Αποδοτική φαίνεται να ήταν  η παρουσία της Ένωσης Συνεταιρισμών Santo Wines στον Καναδά. Η Σαντορίνη φέρνοντας τον κυκλαδίτικο αέρα στην έκθεση, έκανε εντύπωση με το πλούσιο καλάθι προϊόντων της μέσω του προγράμματος προώθησης “Santorini Volcanic Terroir”.

Πιο συγκεκριμένα, το ευρωπαϊκό πρόγραμμα προώθησης, έκανε την παρθενική του εμφάνιση στην έκθεση προωθώντας τα πλέον ξακουστά προϊόντα, φάβα, ντοματίνι και κρασί Σαντορίνης τα οποία σφραγίζουν την ποιότητά τους φέροντας την ένδειξη Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ).

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της WIN Σύμβουλοι Ανάπτυξης, συντονίστριας εταιρείας των δύο αυτών προγραμμάτων, κ. Αλέξανδρος Αραμπατζής, τόνισε πως:

“Το ενδιαφέρον των Καναδών μοιάζει αμείωτο για τις εισαγωγές ποιοτικών ελληνικών προϊόντων και αυτό μας δίνει τη χαρά να προσπαθούμε στο μέγιστο τόσο για τη συνεχή ανάδειξή τους όσο και για τη διατήρηση της εξαιρετικής αυτής φήμης που έχει ήδη δημιουργηθεί γύρω από αυτά. Εκμεταλλευόμαστε την επιτυχημένη παρουσία και των δύο προγραμμάτων στη SIAL CANADA και ήδη προγραμματίζουμε σημαντικές δράσεις, όπως in store tastings, εκδηλώσεις κλπ, σε μεγάλες πόλεις του Καναδά”.