Ο Τάκης Μαλακατές αναφέρθηκε στο όνειρο που έχει, για την ομάδα βόλεϊ του Παναθηναϊκού.

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στην κορυφή του ελληνικού βόλεϊ και ο Τάκης Μαλακατές θέτει από τώρα ψηλά τον πήχη, για την επόμενη σεζόν.

Μιλώντας στην εφημερίδα Live Sport, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, δεν έκρυψε την επιθυμία του, για την κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού τίτλου με την ομάδα.

«Ποτέ δεν θα αναλάμβανα μία τιμητική θέση προσφοράς, αν δεν πίστευα ότι κάτι έχω να προσφέρω. Μέρα με τη μέρα, βήμα βήμα, όπως χτίζεις μία πολυκατοικία, αυξάνεις και τις προσδοκίες όσων θες να πετύχεις. Εγώ δεν βάζω τασβάνι πουθενά. Βάζω πάντα ψηλά τον πήχη και με όλο το επιτελείο προσπαθούμε να κατακτούμε τα όνειρά μας. Αυτό βέβαια δεν γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη. Δεν πας από τον τρίτο όρο στο ρετιρέ, γιατί έτσι εύκολα γκρεμίζεται το οικοδόμημα. Ωστόσο πρέπει να βλέπουμε μακριά κι αυτό που ονειρεύομαι για τον Παναθηναϊκό είναι να πάρει ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και πολλούς τίτλους, να έχει τις δικές του εγκαταστάσεις και να είμαστε όλοι περήφανοι για όσα του προσφέρουμε, γιατί ο Παναθηναϊκός είναι ιδέα που θέλει ενασχόληση καθημερινή, αγάπη και φροντίδα. Τη νέα σεζόν πιστεύω ότι θα έχουμε ακόμη δυνατότητες ομάδες», ανέφερε.

Επιπλέον τοποθετήθηκε για το “απαρχαιωμένος σύστημα του πρωταθλήματος που θα το αλλάξουν γιατί… δεν τους έκατσε”, αλλά και τις τιμωρίες που είχε φέτος η ομάδα βόλεϊ των Ανδρών, λέγοντας ότι: “Στα γήπεδά μας δεν υπήρξε βία. Τιμωρηθήκαμε κυρίως για υβριστικά συνθήματα, τα οποία, σαφώς καταδικάζουμε, αλλά κάποια στιγμή η νομοθεσία πρέπει να προστατεύει τα σωματεία. Δεν είμαστε στο θέατρο, είμαστε στο γήπεδο. Απλά σε εμάς τα συνθήματα ακούγονται γιατί έχουμε πολύ κόσμο, ενώ οι άλλοι δεν έχουν. Τι να κάνουμε… Μαγκιά μας»

Για το θέμα του Βοτανικού μίλησε στην ίδια εφημερίδα ο αντιπρόεδρος του ΤΑΑ, Δημήτρης Γόντικας, σημειώνοντας πως: «Βγήκαμε από νωρίς και πήραμε θέση με επιχειρήματα και, όπως φαίνεται, ο κόσμος αυτό θέλει. Να τους εξηγήσεις μία θέση ώστε να γνωρίζει τι κρίνεται. Κατά τη γνώμη μου τουλάχιστον, πάρθηκε η σωστή απόφαση. Σέβομαι όποιον ψήφισε διαφορετικά, αλλά θεωρώ ότι αυτό το αποτέλεσμα δίνει μία προοπτική στον σύλλογο που όμοιά του δεν έχει ξαναζήσει».

Ενώ ο Τάκης Μαλακατές είπε από την πλευρά του: «Οι θέσεις και τα επιχειρήματά μας βασίστηκαν σε όλη την προσπάθεια που έγινε ώστε να παρουσιαστούν οι σωστές συμβάσεις στη Γενική Συνέλευση. Ο κόσμος πείστηκε ότι διαπραγματευτήκαμε όλο αυτόν τον καιρό για το καλό του συλλόγου, γι’ αυτό και ενέκρινε τη θέση μας. Λανθασμένη διαχείριση ίσως οδηγούσε σε… εμφύλιο».

Στο σχόλιό του ο αντιπρόεδρος του Ερασιτέχνη, Δημήτρης Βρανόπουλος, ερωτώμενος για τη δική του -χρηματική- συνεισφορά στον σύλλογο, δήλωσε πως: «Παίρνω πολλά περισσότερα από αυτά που δίνω. Όχι ότι είμαστε τόσο μεγάλοι, αλλά από μίαα ηλικία και μετά σκεφτόμαστε άλλα πράγματα από τις επαγγελματικές επιτυχίες και τα χρήματα. Με ευχαριστεί να προσφέρω και να συνεργάζομαι με ποιοτικούς ανθρώπους. Το άλλο σκέλος, φυσικά, είναι η ομορφιά του αθλητισμού, ειδικά του ερασιτεχνικού, βασικός στόχος μα είναι να προωθούμε τον αθλητισμό στη νεολαία και με ικανοποιεί που όλοι λένε τα καλύτερα για τις ακαδημίες μας. Μας ενδιαφέρουν όλα τα αθλήματα και, πηγαίνοντας στον Βοτανικό, θα ανθίσουν περισσότερο».