Σε συνέντευξη τύπου που ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα ο κ. Μάριος Ηλιόπουλος ανακοίνωσε ότι μέσα στο 2023 θα ιδρύσει το Ίδρυμα Ηλιόπουλος, στη μνήμη του πατέρα του, Τάκη Ηλιόπουλου, το οποίο θα συνεισφέρει στις ανάγκες των νησιών σε πρώτη φάση ένα ποσό 2 εκατ. ευρώ. Οι επενδύσεις θα επικεντρωθούν στους τομείς της υγείας, της παιδείας, του αθλητισμού, του πολιτισμού και του περιβάλλοντος.

Ο κ. Ηλιόπουλος μίλησε για προγράμματα πράσινης ενέργειας, διαχείρισης απορριμμάτων και άλλες πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση. Όπως τόνισε «εκτός από δραστηριότητες που φέρνουν έσοδα και κέρδη, κοιτάμε και τα νησιά μας από καθαρή ανιδιοτέλεια».

Δεχόμενος ερώτηση για την τραγωδία στο Μάτι υπενθύμισε ότι η Seajet βγήκε πρώτη με τα πλοία της και έσωσε 600 ανθρώπους.

Κληθείς να σχολιάσει την υπόθεση της MIG, είπε: «Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να μιλήσουμε για αυτό. Όταν θα χρειαστεί, θα φορέσω την πανοπλία μου και δεν θα μασήσω τα λόγια μου». Επεσήμανε πάντως ότι δεν ενδιαφέρεται για το οικονομικό όφελος και έκανε μία σειρά διαψεύσεων σε σχέση με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

«Δεν με ενδιαφέρει το οικονομικό κέρδος μέσω του χρηματιστηρίου. Με ενδιαφέρει να κερδίζουμε χρήματα με άλλες διαδικασίες. Εμείς σαν οικογένεια δεν αγοράζαμε ποτέ μετοχές. Οι μόνες μετοχές που έχουμε αγοράσει είναι τραπεζών, για να ενισχύσουμε τις ελληνικές τράπεζες και οι τράπεζες μας έχουν φερθεί με τον χειρότερο τρόπο» είπε.

Όπως ανέφερε την περίοδο της πανδημίας οι τράπεζες χορηγούσαν κονδύλια με την εγγύηση του δημοσίου και αρνήθηκαν αδικαιολόγητα να χρηματοδοτήσουν την Seajet, Ωστόσο διέψευσε κατηγορηματικά ότι οι κινήσεις του έχουν ως «στόχο» τις τράπεζες.