Οι εκλογές της 21ης Μαϊου είναι μακράν η κρισιμότερη εκλογική αναμέτρηση της μεταπολιτευτικής περιόδου, καθώς το αποτέλεσμα τους συναρτάται ευθέως με δύο κρίσιμες κατακτήσεις: την πολιτική σταθερότητα της χώρας και την πορεία προόδου που δρομολόγησε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη τα τελευταία 4 χρόνια.

Το διπλό αυτό διακύβευμα δεν επιτρέπει εφησυχασμό και φυσικά και κανενός είδους χαλαρή διάθεση σε κάθε σκεπτόμενο δημοκρατικό πολίτη ενόψει της εκλογικής μάχης. Η μεγάλη εκλογική νίκη της ΝΔ είναι η μόνη επιλογή! Για να αποφευχθεί κάθε κίνδυνος ακυβερνησίας, για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

Όσο ευρύτερη είναι η νίκη της ΝΔ στις πρώτες κάλπες, τόσο πιο κοντά έρχεται ο στόχος της αυτοδυναμίας στις δεύτερες που θα ακολουθήσουν. Στόχος που αποτελεί την αναγκαία συνθήκη για να κυβερνηθεί η χώρα και την επόμενη τετραετία από μια σύγχρονη, δημοκρατική κυβέρνηση, που πιστεύει στις συναινέσεις, στο κοινωνικό κράτος και έχει αδιαμφισβήτητο ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Χωρίς αμφιβολία, στο κυβερνητικό αυτό μοντέλο που έχει ανάγκη η Ελλάδα μπορεί να ανταποκριθεί μόνο μια κυβέρνηση της ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Το εγγυάται ο τρόπος που κυβέρνησε και τα αποτελέσματα που πέτυχε την τετραετία που μόλις ολοκληρώθηκε. Παρά τις πολλαπλές εξωγενείς κρίσεις, κατάφερε να ανατάξει την οικονομία, να βελτιώσει την λειτουργία των θεσμών, να ενισχύσει το εισόδημα εργαζομένων και συνταξιούχων, να αποκαταστήσει το διεθνές κύρος της χώρας.

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό της κυβέρνησης της ΝΔ , ιδιαίτερα σημαντικό για μια πολυπληθή κοινωνική κατηγορία, την τάξη των αγροτών, είναι ο ξεκάθαρα φιλοαγροτικός προσανατολισμό της , όπως προκύπτει από τα μέτρα ενίσχυσης του εισοδήματος τους που πήρε κατά περιόδους αλλά και από την στήριξη των συνεταιρισμών.

Έχω την τιμή να είμαι υποψήφιος με την ΝΔ στις Κυκλάδες, αλλά δεν είναι εξ αυτού του λόγου που μιλώ για τον φιλοαγροτισμό της. Όντας πρόεδρος της Santo Wines, του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Σαντορίνης, δεν υπήρξε ούτε μια φορά και το καταθέτω δημοσίως αυτό, που προσκρούσαμε σε κλειστές θύρες αρχών ή υπηρεσιών. Σε κάθε αίτημα ή πρόταση, είτε θεσμική είτε αναπτυξιακή, βρήκαμε άμεση ανταπόκριση.

Θεωρώ τιμή για μένα την επιλογή της υποψηφιότητας μου από τον πρωθυπουργό, στις Κυκλάδες. Γνωρίζω ότι στο πρόσωπό μου τιμάται ο αγροτικός και αμπελουργικός κόσμος της Σαντορίνης και όλων των Κυκλαδίτικων νησιών. Άνθρωποι του μόχθου και της δημιουργικής δουλειάς, που όλοι μαζί θα δώσουμε την μάχη.

*Ο Μάρκος Καφούρος είναι υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στις Κυκλάδες

Μάνος Καφούρος