Π Ρ Ο Σ
ΤΟΝ κ. ΜΑΥΡΟΥΔΗ ΒΟΡΙΔΗ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΤΟΝ κ. ΧΡΗΣΤΟ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΤΟΝ κ. ΒΡΟΥΤΣΗ ΙΩΑΝΝΗ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
κ.ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ

Κύριοι Yπουργοί,

Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να σας περιγράψω την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο οινοποιητικός κλάδος εξ αιτίας της πανδημίας, αντιλαμβάνομαι ότι το γνωρίζετε πολύ καλά.

Παρότι λοιπόν λάβατε μέτρα προστασίας για τις πληττόμενες οινοποιητικές  επιχειρήσεις, φαίνεται ότι με τους  ΚΑΔ ΚΥΡΙΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ που ορίσατε, αυτά περιορίστηκαν στις αμιγώς ιδιωτικές οινοποιητικές επιχειρήσεις, αφήνοντας εκτός τις συνεταιριστικές οινοποιητικές, που έχουν ένα ευρύτερο αντικείμενο.

Όμως ένας ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΔ δεν αντικατοπτρίζει πλήρως την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ μιας επιχείρησης.

Το 95% του τζίρου μας, προέρχεται από την ΕΜΠΟΡΙΑ & ΔΙΑΘΕΣΗ ΟΙΝΟΥ, παλεύοντας ταυτόχρονα   να κρατήσουμε ζωντανές τις  παραδοσιακές καλλιέργειες φάβας και τομάτας με οικονομική ζημιά.

Έχουμε ζητήσει από εσάς άμεσα,  αλλά και μέσα από τα συλλογικά όργανα (ΚΕΟΣΟΕ), να διευρυνθούν οι ΚΑΔ με τις  επιχειρήσεις που πραγματικά  πλήττονται και δεν συμπεριλαμβάνονται μέχρι στιγμής, στην περίπτωσή  τη δική μας τον ΚΑΔ ΚΥΡΙΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ: 0163 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ, χωρίς ωστόσο να εισακουστούμε.

Κύριοι Υπουργοί,

προκειμένου να κρατήσουμε το συνεταιρισμό μας ζωντανό ζητούμε την άμεση υπαγωγή του ανωτέρω ΚΑΔ στον κατάλογο με τις πληττόμενες δραστηριότητες.  Σε αντίθετη περίπτωση, σας γνωρίζουμε ότι  η Ένωσή μας θα αναγκασθεί να αναστείλει τις δραστηριότητές της, με ότι αυτό συνεπάγεται,   για τους 71 εργαζόμενους της ΕΣΘΠ αλλά και για την παραγωγή σταφυλιών του νησιού,που αυτή τη στιγμή  διαχειριζόμαστε  σε ποσοστό τουλάχιστον 40% και σε περιόδους κρίσης   άνω του 60%.

ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ

ΜΑΡΚΟΣ ΚΑΦΟΥΡΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΣΘΠ