“Ειρήνη στο κόσμο” είναι το θέμα της φετινής Έκθεσης Ζωγραφικής των μαθητών της Δ’ και της Ε’ τάξης των Δημοτικών μας σχολείων Σαντορίνης και Θηρασιάς.

Το μεγάλο αυτό θέμα, το επίκαιρο και διαχρονικό ζήτημα της Ειρήνης στον πλανήτη, κλήθηκαν να αποτυπώσουν στις πολυάριθμες δημιουργίες τους οι μικροί μαθητές.

 

Τα έργα θα παρουσιαστούν στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας στη Βλυχάδα, την Κυριακή 12 Ιουνίου στις 18:30 και η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από τις παιδικές χορωδίες των Δημοτικών μας Σχολείων, με μουσικά χορωδιακά θέματα για την “Ειρήνη”.

 

Στην εκδήλωση θα τιμηθούν 4 εκπαιδευτικοί, για τη συμβολή και το έργο τους, στα σχολεία των νησιών μας, στην καθιερωμένη σεμνή και ιδιαίτερα σημαντική τελετή βράβευσης ανθρώπων για το εκπαιδευτικό τους έργο.

 

Φέτος η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα βραβεύσει τη Νηπιαγωγό κα Καραμολέγκου Λίνα και τους Δάσκαλους, κ. Μελιχούρτη Αναστάσιο, κα Διγενή Αναστασία και κα Συρίγου Βενιέρη Μαρκέλλα.

 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Θήρας και είναι η 2η χρονιά που η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με τον πρόεδρο της κ. Ζήση Δροσό και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, κ. Γιώργο Στεφανάκη αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία, μαζί με τους Διευθυντές, Διευθύντριες και εκπαιδευτικό προσωπικό Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για την δημιουργία μιας τόσο μεγάλης και σημαντικής εκδήλωσης για τη Σαντορίνη.