Βήμα προς βήμα παρακολουθούσαν οι αστυνομικοί την πορεία ενός δέματος με ναρκωτικά που ξεκίνησε από την Αττική με προορισμό την Σαντορίνη, όπου όμως καραδοκούσαν άνδρες του αστυνομικού τμήματος Θήρας για να πιάσουν επ’ αυτοφώρω τον παραλήπτη

Βήμα προς βήμα παρακολουθούσαν οι αστυνομικοί την πορεία ενός δέματος με ναρκωτικά που ξεκίνησε από την Αττική με προορισμό την Σαντορίνη, όπου όμως καραδοκούσαν άνδρες του αστυνομικού τμήματος Θήρας για να πιάσουν επ’ αυτοφώρω τον παραλήπτη.

Μόλις το παρέλαβε ένας 53χρονος Έλληνας, τον συνέλαβαν και ακινητοποίησαν έναν 47χρονο που περίμενε ως «τσιλιαδόρος» στο σημείο όπου ο συνεργός του θα παρέδιδε το δέμα σε έναν 60χρονο, ο οποίος φέρεται ως «εγκέφαλος» της προμήθειας ναρκωτικών και της διακίνησής τους στο νησί. Μάλιστα, εκτός από τα 13,8 γραμμάρια ηρωίνης που περιείχε το δέμα, στο σπίτι του 60χρονου κατασχέθηκε ένα δενδρύλλιο κάνναβης ύψους 0,25 εκατοστών που καλλιεργούσε σε γλάστρα.

Στα σπίτια των άλλων δυο βρέθηκαν ακατέργαστη κάνναβη βάρους έξι γραμμαρίων, πέντε ναρκωτικά χάπια, μια ζυγαριά ακριβείας, ένας τρίφτης κάνναβης, σύνεργα διαχωρισμού και καπνίσματος ναρκωτικών και χειρόγραφες σημειώσεις που πιστοποιούν την διακίνηση και εξετάζονται.

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Νάξου κατηγορούμενοι για προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών με σκοπό τη διακίνηση.

*** Με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνελήφθη στα Τρίκαλα από αστυνομικούς της Ασφάλειας ένας 60χρονος Έλληνας, αλλά η έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του απέδειξε ότι διακινούσε «σκληρά» ναρκωτικά στην περιοχή. Συγκεκριμένα, κατασχέθηκαν μία συσκευασία με ηρωίνη σε μορφή «βράχου» βάρους 50,1 γραμμαρίων και μία ζυγαριά, αλλά και 30 πακέτα τσιγάρων χωρίς την ειδική ταινία φορολόγησης. Ο δράστης παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων με κατηγορίες για διακίνηση ναρκωτικών και παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα.