Με επισκέψεις σε Σαντορίνη, Σίκινο και Φολέγανδρο συνεχίζει τις περιοδείες της στις Κυκλάδες η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κα Κατερίνα Μονογυιού. Ειδικότερα, η νεαρή πολιτικός, που μετράει ήδη τέσσερα χρόνια κοινοβουλευτικής θητείας, επισκέφθηκε τη Σαντορίνη, όπου παρέστη στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Πολυτελούς Τουρισμού.

Το συνέδριο διοργανώθηκε από το Δήμο Θήρας και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ, του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας, του Πανεπιστημίου Αιγαίου και της P.S.S.E.A. Στόχος του είναι να αναδείξει την Ελλάδα ως ένα ισχυρό προορισμό στο συνεχώς αναπτυσσόμενο τουρισμό πολυτελείας και να διασφαλίσει την προβολή της πατρίδας μας σε κάθε γωνία του κόσμου.

 

 

 

«Η Σαντορίνη μας είναι το μαύρο διαμάντι του Αιγαίου και δικαιούται να αποτελεί την εναρκτήρια τοποθεσία για το 1ο Διεθνές Συνέδριο Πολυτελούς Τουρισμού. Οι Σαντορινιοί γνωρίζουν πολύ καλά τι θα πει φιλοξενία και αυτός είναι και ο λόγος που η Σαντορίνη φιγουράρει στις πρώτες θέσεις στον πολυτελή τουρισμό, κάνοντας υπερήφανους όλους μας.

Ο ρόλος του πολιτικού είναι να βρίσκεται δίπλα στις τοπικές κοινωνίες και να δίνει αποτελεσματικές λύσεις τις ανάγκες τους και για αυτό θα στηρίξουμε το νησί στα έργα υποδομής ώστε να αναβαθμίσουμε ακόμη περισσότερο το τουριστικό προϊόν μας» δήλωσε χαρακτηριστικά η υποψήφια βουλευτής.

Στην εκδήλωση έδωσε το παρών και ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Λευτέρης Οικονόμου, ο οποίος συνέβαλλε καθοριστικά στη δημιουργία της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Σαντορίνης και στην πάταξη της εγκληματικότητας στο νησί.

Σε συνεργασία με τους Δημάρχους, η Κατερίνα Μονογυιού πρωτοστάτησε στη δημιουργία των Υποδιευθύνσεων Αστυνομίας στη Μύκονο και τη Σαντορίνη. Παράλληλα, το διάστημα 2019-2023 έκανε μία σειρά παρεμβάσεων με σκοπό την παροχή επιχορηγήσεων στην ΔΕΥΑ Θήρας με σκοπό τις ενοικιάσεις μονάδων αφαλάτωσης στη Θήρα, στις δημοτικές κοινότητες Φηρών και Οίας, συνολικού ύψους 595.200 ευρώ.

Το ίδιο διάστημα πραγματοποίησε μία σειρά συναντήσεων με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο με σκοπό την ολοκλήρωση του νέου λιμανιού της Σαντορίνης, το οποίο θα συμβάλει καθοριστικά στην καλύτερη εξυπηρέτηση και στην μεγαλύτερη ασφάλεια των νησιωτών και των τουριστών. Η υποψήφια πραγματοποίησε επίσης συνάντηση με τα μέλη της ΔΗΜ.Τ.Ο. Θήρας με τους οποίους συζήτησε για το κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας και για την εκλογική ετοιμότητα της παράταξης στο δρόμο για τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου.

Η κα Μονογυιού επισκέφτηκε όμως και τη Σίκινο, όπου πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με το δήμαρχο του νησιού κ. Βασίλη Μαράκη, με τον οποίο συζήτησε για λύσεις σε ζητήματα καθημερινότητας των κατοίκων, για το ζήτημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού καθώς και για την πορεία των έργων υποδομής στο νησί.

Στη συνέχεια, συνομίλησε με επιχειρηματίες και επαγγελματίες του νησιού για την έναρξη της τουριστικής σεζόν. Έπειτα, επισκέφτηκε την Φολέγανδρο, όπου πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τη δήμαρχο κ. Ευθαλία Παπαδοπούλου καθώς και με φορείς του νησιού. Στο επίκεντρο των συζητήσεων τους βρέθηκαν τα έργα υποδομής, το λιμάνι της Φολεγάνδρου, οι λύσεις σε θέματα του εμπορικού κόσμου, η ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού και η βελτίωση των υπηρεσιών υγείας.