Η μεγαλύτερη γιορτή πεζοπορίας στην Ελλάδα, ξεκίνησε! Από το πρωί του Σαββάτου, 5 Οκτωβρίου, μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής 20 του μήνα, στο πλαίσιο του 2ουAndrosonFootFestival, εκατοντάδες πεζοπόροι από όλη την Ελλάδα, αλλά και από διάφορες χώρες (Αγγλία, Ολλανδία, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία κ.α.) έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία, πεζοπορώντας πάνω στην πιστοποιημένη με το ευρωπαϊκό σήμα ποιότητας διαδρομή AndrosRoute, αλλά και να γνωρίσουν τους ανθρώπους της Άνδρου, τον πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμα του νησιού.Μαζί τους και πολλοί Έλληνες πεζοπόροι από διάφορες περιοχές της χώρας. Υπολογίζεται ότι ο συνολικός αριθμός των συμμετεχόντων θα ξεπεράσει τους 500.

Ξεχωριστές στιγμές της φετινής διοργάνωσης αποτελούν το ταξίδι στη Γυάρο, την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, για το οποίο οι συμμετοχές είχαν συμπληρωθεί πολλές ημέρες πριν την έναρξη του φεστιβάλ, όπως επίσης και η συμμετοχή σε πεζοπορίες μαθητών από Δημοτικά σχολεία και Γυμνάσια του νησιού, σε μια προσπάθεια να γνωρίσουν από κοντά το φυσικό πλούτο της Άνδρου αλλά και τη σημασία της διατήρησης της φυσικής ομορφιάς και της πολιτιστικής παράδοσης του τόπου.

Στη φετινή διοργάνωση, επίσης, υιοθετήθηκαν μέτρα ελαχιστοποίησης της χρήσης πλαστικών από τους συμμετέχοντες. Έτσι, τα γεύματα θα σερβιριστούν σε σκεύη που επαναχρησιμοποιούνται, ενώ η τσάντα του φεστιβάλ, που δίνεται σε όλους τους συμμετέχοντες, περιλαμβάνει επαναχρησιμοποιούμενα και ανακυκλώσιμα αντικείμενα.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση όσων έχουν δηλώσει συμμετοχή, αλλά και εκείνων που σκοπεύουν να το κάνουν τελευταία στιγμή, λειτουργούν τρία γραφεία ενημέρωσης και υποστήριξης του φεστιβάλ, στα οποία παρέχονται πληροφορίες και πραγματοποιούνται νέες εγγραφές, ενώ οι κρατήσεις πρέπει να γίνονται το αργότερο τρεις ημέρες πριν την υλοποίηση κάθε δράσης.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.androsonfootfestival.gr