‘Μια προαναγγελία για τρίωρο black out της ΔΕΗ στη Σαντορίνη και την Θηρασία  που τελικά μετατράπηκε σε διακοπή, σήμερα Κυριακή 29 Μαίου 2022, για ορισμένες περιοχές
της Σαντορίνης, αλλά και ένα συνεχόμενο πάνω κάτω στην ηλεκτροδότηση έχει θορυβήσει επαγγελματίες και κατοίκους οι οποίοι επικοινωνούν μαζί μας, είτε για να καταγγείλουν τις διακοπές
είτε για να μάθουν εάν τελικά ο ΔΕΔΔΗΕ θα εγγυηθεί την ομαλή ηλεκτροδότηση του νησιού σε όλη την διάρκεια του καλοκαιριού.
Οι επιχειρηματίες σπεύδουν ο ένας μετά τον άλλον να προμηθευτούν ηλεκτρογεννήτριες για καλό και για κακό και τουλάχιστον τα μεγάλα ξενοδοχεία του νησιού
είναι πλήρως προετοιμασμένα να ανταποκριθούν ακόμα και σε δύσκολες περιπτώσεις.
Ποιος την πληρώνει; ο απλός Θηραίος πολίτης , ο απλός καταναλωτής που δεν έχει χρήματα να θωρακίσει τις λίγες ευαίσθητες συσκευές που έχει σπίτι.
Αυτός που αν αργήσει να πληρώσει τον δυσβάστακτο πλέον λογαριασμό θα απειληθεί με διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στο σπίτι του.
Και βέβαια είδαμε και ακούσαμε τους πανηγυρισμούς για το υποβρύχιο καλώδιο που θα μας ενώσει με την υπόλοιπη Ελλάδα, σε μια καλοστημένη και ακριβοπληρωμένη
εκδήλωση ΑΔΜΗΕ και συνεταίρων.
Όμως το ερώτημα αν το νησί είναι θωρακισμένο και αν θα έχει πλήρη επάρκεια σε ηλεκτρικό ρεύμα πρέπει να βρεθεί κάποιος να το απαντήσει.
Σημειώνουμε ότι υπάρχει ήδη επιστολή προς το Πρωθυπουργό του Μανώλη Ορφανού ,για το θέμα της επάρκειας ηλεκτρικού ρεύματος στο νησί, που δεν ξέρουμε εάν έχει απαντηθεί.
Όπως και νάχει πρέπει ο ΑΔΜΗΕ να ενημερώσει τους τοπικούς φορείς για ενδεχόμενα προβλήματα και να φροντίσει να στελεχώσει με προσωπικό τις υπηρεσίες του στην Σαντορίνη, άμεσα.