Το Εθνικό Ωδείο Θήρας, σε συνδιοργάνωση µε την Εστία Πύργου, έχει την χαρά και την τιµή να σας παρουσιάσει τον Νικητή του Διαγωνισµού Νέων Κιθαριστών του 13ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κιθάρας Βέροιας, Miloš Vuković, σε ένα µοναδικό ρεσιτάλ την Τετάρτη 13 Νοεµβρίου και ώρα 19.00, στην Εστία του Πύργου.

Συνεχίζοντας, για τρίτη συνεχόµενη χρονιά, τη συνεργασία του µε ένα από τα σηµαντικότερα Φεστιβάλ Κιθάρας, όχι µόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς, το Εθνικό Ωδείο Θήρας αθλοθετεί το ρεσιτάλ κιθάρας του γεννηµένου το 1996 στην Smederevska Palanka της Σερβίας, Miloš Vuković.

Ο νεαρός κιθαριστής αποφοίτησε από την Ακαδηµία Τεχνών της Niš. και παρακολούθησε σεµινάρια µε διακεκριµένους κιθαρίστες όπως οι: Nikita Koshkin, Joaquin Clerch, Eduardo Fernandez, Anabel Montesinos, Alexandar Swete, Judicael Perroy, Jeremy Jouve, Renato Samuelli, Kuyhee Park, Vojislav Ivanović, Alexis Muzurakis, Goran Krivokapić, Anabel Montesinos, Alexandar Swete, Atanas Ourkouzounov, Milkica Ponjavić, Sabrina Vlaškalić, κ.α. Το ρεπερτόριο του περιλαµβάνει µεγάλο αριθµό έργων που εκτείνονται από την Αναγέννηση έως τον 20ο αιώνα (έργα των D’Angelo, Ginastera, Brouwer, Maw).

Είναι κάτοχος περισσότερων από 50 Βραβείων σε Εθνικούς και Διεθνείς Διαγωνισµούς, µεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν το 1ο Βραβείο στο II Pannonia Guitar Festival στο Pančevo το 2019, το 1ο Βραβείο στο Guitar United Festival στο Sarajevo το 2018, και βεβαίως το 1ο Βραβείο στο XIII Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Βέροιας, το 2018. Στο ρεσιτάλ του στη Σαντορίνη θα παρουσιάσει έργα των J. Rodrigo, L. Legnani, F. Sor, M. de Falla, M. Llobet και J. Turina.

Official Website: milosvukovic.com

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Μην τον χάσετε!

Εστία Πύργου, Τετάρτη 13 Νοεµβρίου 2019, ώρα 19.00