Η ημέρα γέννησης του μεγάλου οραματιστή, ιδεολόγου και ιδρυτή του Ερυθρού Σταυρού ,Ερρίκου Ντυνάν, η 8η Μαΐου,εορτάζεται ως παγκόσμια ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισεληνου.

Το διεθνές κίνημα του Ερυθρού Σταυρού είναι το μεγαλύτερο ανθρωπιστικό δίκτυο στον κόσμο.

Το  κίνημα αυτό περιλαμβάνει τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού,την Διεθνή Ομοσπονδία συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισεληνου και τους Εθνικούς Συλλόγους με παρουσία και δράση σε 187 χώρες.

Η ανθρωπιστική δραστηριότητα του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισεληνου, αναπτύχθηκε και επεκτάθηκε  παγκοσμίως σταδιακά με τη συμμετοχή όλων και περισσότερων  χωρών . Σήμερα αποτελεί την μεγαλύτερη εθελοντική  οργάνωση  σε όλη την υφήλιο και και δεν είναι άλλο από το συνώνυμο της αλληλεγγύης, της φιλαλληλιας ,γεγονός που  επιστεγάζεται από την απονομή  τριών βραβείων Νόμπελ, στο διεθνές κίνημα του Ερυθρού. Σταυρού,1917,1944,1963.

Αποτελεί το σύμβολο  της αλτρουιστικης προσφοράς χωρίς σύνορα  με κύριο στόχο την βελτίωση της ζωής των ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων.

Είναι η έμπρακτη  προσπάθεια  για την υλοποίηση του οράματος ενός κόσμου που πορεύεται με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια  και προοδεύει συνολικά μέσω του ανθρωπισμού.

Που παλεύει για έναν κόσμο χωρίς πολέμους και συμφορές, για  έναν κόσμο χωρίς πόνο.

Το Περιφερειακό παράρτημα Θήρας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, όλα αυτά τα χρόνια ,με διακριτικότητα, σεβασμό και ευγένεια , χωρίς τυμπανοκρουσίες, μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων του, προσφέρει ουσιαστική ποικιλόμορφη βοήθεια  σε  συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Το Διοικητικό συμβούλιο αναγνωρίζει την ανιδιοτελή και ουσιαστική προσφορά των μελών του παραρτήματος αλλά και των εθελοντών που το πλαισιώνουν και εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του.

Παράλληλα απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε εκείνους που ενισχύουν το παράρτημα, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, αναγνωρίζοντας έμπρακτα το έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Το ιδεώδες του Ερυθρού Σταυρού παραμένει πάντα επίκαιρο. Η ιδέα της αλτρουιστικης προσφοράς του ιδρυτή του, εμπνέουν ακόμη και σήμερα και συγκινούν όλο και περισσότερους ανθρώπους, σε κάθε εποχή.

Δύναμη λοιπόν σε όλους μας να συνεχίσουμε το έργο του Ερρίκου Ντυνάν,δίνοντας σάρκα   και οστά στην αποστολή του Ερυθρού Σταυρού.

Θήρα, 08/05/2022                 Για το Διοικητικό συμβούλιο του παραρτήματος παραρτήματος

Η Πρόεδρος          Η Γεν. Γραμματέας

ΜΑΡΙΑ ΑΡΓΥΡΟΥ      ΒΙΒΗ ΖΟΥΜΠΑΚΗ