«Στη σκιά της πρωτόγνωρης για τα σημερινά δεδομένα πανδημίας, ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα και προσδίδει προστιθέμενη αξία στην προτεραιότητα που οφείλουν να δίνουν τα κράτη στη θωράκιση των υγειονομικών υπηρεσιών και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των ανθρώπων της «πρώτης γραμμής».

Ταυτόχρονα αποτελεί  για όλους εμάς ηθική υποχρέωση να απευθύνουμε ένα δημόσιο «ευχαριστώ» σε όλους τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, το Ε.Κ.Α.Β, στα πληρώματα των ασθενοφόρων και των αεροδιακομιδών, το διοικητικό και παραϊατρικό προσωπικό  των δομών υγείας, τους φαρμακοποιούς και όλους όσοι εμπλέκονται με τη ψυχολογική υποστήριξη, για τον ανιδιοτελή αγώνα που δίνουν καθημερινά, κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πανδημίας, έθεσε στο επίκεντρο της δράσης της, δύο στόχους: την άμεση ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για τη λήψη όλων των μέτρων προστασίας με στόχο τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, καθώς και τον εξοπλισμό των δομών υγείας με αναλώσιμα υλικά και ιατρικό εξοπλισμό (μηχανήματα μοριακού ελέγχου, κάψουλες μεταφοράς ασθενών με λοιμώξεις, θαλάμους isobox, κ.α).

Οι μέχρι σήμερα πρωτοβουλίες μας, απέδειξαν στην πράξη, ότι όλα είναι εφικτά, όταν υπάρχει ισχυρή βούληση. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας καθημερινά για τη μεγαλύτερη δυνατή υποστήριξη της ιατρικής κοινότητας, στην οποία είμαστε ευγνώμονες για την προσφοράς της».