Λίγο πριν την εκπνοή του 2021, το μεγάλο αμερικανικό ταξιδιωτικό έντυπο Travel & Leisure δημοσιεύει στον ιστότοπό του τους 50 καλύτερους προορισμούς για ρομαντικές αποδράσεις το 2022. «Είτε γιορτάζετε τον μήνα του μέλιτος, είτε απλά ψάχνετε να αποδράσετε κάπου με το ταίρι σας, αυτά είναι τα 50 πιο ρομαντικά μέρη σε όλο τον κόσμο» αναφέρει.

Στη λίστα, μαζί με τους λόφους της Τοσκάνης, τα χειμερινά resort στο Κολοράντο και τόπους που δεν έχουμε συνδέσει απαραίτητα με τον ρομαντισμό, όπως τα νησιά Γκαλαπάγκος, υπάρχει κι ένα ελληνικό νησί. Η Σαντορίνη.

Το ότι το συγκεκριμένο νησί συμπεριλήφθηκε στη λίστα, είναι κάτι που δεν μας προκάλεσε έκπληξη. Η Σαντορίνη εδώ και αρκετές δεκαετίες έχει καθιερωθεί στη (παγκόσμια) ταξιδιωτική συνείδηση ως ρομαντικός (κι όχι μόνο) προορισμός. Χιλιάδες ζευγάρια από όλο τον κόσμο επιλέγουν κάθε χρόνο το νησί των Κυκλάδων για να παντρευτούν ενώ το ηλιοβασίλεμα της Οίας είναι από τα πιο instagrammable μέρη στον πλανήτη.

«Αυτό το μαγικό νησί είναι γνωστό ως το πιο ρομαντικό της Ελλάδας. Διαθέτει τιρκουάζ νερά, άσπρα σπίτια πάνω σε βράχους και όμορφες παραλίες» σημειώνει το Travel & Leisure και συνεχίζει: «Όταν βρεθείτε εκεί, κάντε πεζοπορία στο μονοπάτι των Φηρών, δείτε το ηλιοβασίλεμα στην Οία και εξερευνήστε την παραλία με την μαύρη άμμο».