Ο Δημοτικός Αθλητικός Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Οργανισμός Σαντορίνης και ο Δήμος Θήρας στα πλαίσια των πολιτιστικών τους εκδηλώσεων σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε τέσσερις μοναδικές μουσικές εκδηλώσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από τις 13 – 16 Δεκεμβρίου 2018.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018 – 19:00 (Εντευκτήριο Εστία Πύργου)

«Αν η αγάπη ήταν δρόμος»

Ο Γιώργης Χριστοδούλου, συμπληρώνει φέτος είκοσι χρόνια δρόμου στην ελληνική δισκογραφία. Ένας δρόμος διανυμένος με μοναδικό κίνητρο την αγάπη για το τραγούδι, τους συνεργάτες, τις ζωντανές συναυλίες και τους ακροατές. Οι νέες του εμφανίσεις περιλαμβάνουν τραγούδια από τον νέο του δίσκο (Αν η αγάπη ήταν δρόμος), αλλά και τραγούδια από την εικοσάχρονη πορεία του. Από τους Γιαπωνέζικους κήπους του 1998 ως το πρόσφατο «Ο Αττίκ στο Παρίσι» και μαζί αγαπημένες μελωδίες της Αρλέτας, του Μάνου Χατζιδάκι, του Σταμάτη Κραουνάκη, του Φοίβου Δεληβοριά κ.α. Μαζί του θα είναι και ο Χάρης Σταυρακάκης (πιάνο/ακορντεόν).

*Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Εστία Πύργου καλλίστης.

 

 

 

 

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018 – 19:00 (Μπελλώνειο)

«Ρεσιτάλ πιάνου Μάγδας Νικολαΐδου»

Μια μουσική περιήγηση από τον κρυσταλλένιο ρομαντισμό του Chopin στη μεταρομαντική λυρική και συγχρόνως δυναμική μουσική του Rachmaninov. Η υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου καθώς και διπλώματος μουσικολογίας από το Πανεπιστήμιο της Σορβώννης έρχεται στη Σαντορίνη για ένα μοναδικό ρεσιτάλ πιάνου.

 

 

 

 

 

 

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018 – 19:00 (Μπελλώνειο)

«Καντσονέτα για δύο…»

Ένα οδοιπορικό σε τραγούδια και   Καντσονέτες της Ευρώπης από τον βορρά μέχρι τον νότο, με κύριες στάσεις την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ελλάδα αλλά και παράδρομους με Ρωσικά τραγούδια γεμάτα φολκλόρ διάθεση και γαλλόφωνα τραγούδια Γερμανών συνθετών, που άφησαν εποχή όπως του Kurt Weill. Ο πιανίστας Διονύσης Μαλλουχος και η σοπράνο Σοφία Παπαδημητροπούλου σε μια μουσική συνάντηση με ιδιαίτερο χαρακτήρα, ανάλαφρο αλλά και χαρακτηριστικό συνάμα της κάθε χώρας προέλευσης των κομματιών μας ταξιδεύουν με ένα πλούσιο πρόγραμμα, γεμάτο από μικρά διαμάντια για σοπράνο και πιάνο!

 

 

 

 

 

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018 – 19:00 (Εντευκτήριο Εστία Πύργου)

«Άρωμα Ελλάδας – Άρωμα Αιγαίου»

Ένα ταξίδι με όχημα το έντεχνο και παραδοσιακό τραγούδι. Ένας «περίπατος» στα έντεχνα μονοπάτια του χειμώνα με συνοδοιπόρους τον Μάριο Μαρωλια (τραγούδι-κιθαρα) τον Νίκο Γιαννάκη (Μπουζούκι) και τον Δημήτρη Μπουντρονικόλα (Πίανο).

*Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Εστία Πύργου καλλίστης.

Η είσοδος και στις τέσσερις παραστάσεις  είναι ελεύθερη.

 

 

 

 

 

 

Με τιμή,

Ο Πρόεδρος

 

Τζούρος Ελευθέριος