Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα & Γαστρονομίας στο πλαίσιο των θεσμών «Χρυσοί Σκούφοι» και «Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας»  συγχαίρει για τις διακρίσεις τους τα εστιατόρια των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου  όπως αυτά αναφέρονται κάτωθι:

  • Στους Χρυσούς Σκούφους 2020
Σύγχρονη κουζίνα
Lauda Ξεν. «Andronis Boutique Hotel»/ Κυκλάδες – Σαντορίνη – Οία
Lycabettus Restaurant Ξεν. «Andronis Luxury Suites»  / Κυκλάδες – Σαντορίνη – Οία
Grandma’s Ξεν. «Liostasi Hotel & Suites» / Κυκλάδες – Ίος – Χώρα
Elements Restaurant Ξεν. «Canaves Epitome» / Κυκλάδες – Σαντορίνη – Οία
Γιαπωνέζικη κουζίνα
Matsuhisa Mykonos(ξεν. «Belvedere»)/ Κυκλάδες – Μύκονος – Χώρα, Ρόχαρη
Ασιατική κουζίνα
Ovac Ξεν. «Cavo Tagoo»/ Κυκλάδες – Σαντορίνη – Ημεροβίγλι
Ελληνική Σύγχρονη Κουζίνα
Noble Gourmet Restaurant Ξεν. «Elysium Resort & Spa» / Δωδεκάνησα – Ρόδος – Καλλιθέα
Petra Restaurant Ξεν. «Canaves Oia Suites»/ Κυκλάδες – Σαντορίνη – Οία
Σελήνη/ Κυκλάδες – Σαντορίνη – Φηρά
  • Top Notch 2020
Βaos Ξεν. «Myconian Korali» / Ελληνική Σύγχρονη Κουζίνα/  Κυκλάδες – Μύκονος – Χώρα
BeefBar Mykonos/ Κρέας / Κυκλάδες – Μύκονος – Άγιος Ιωάννης
Bill & Coo  Ξεν. «Bill & Coo» /Σύγχρονη κουζίνα / Κυκλάδες – Μύκονος – Μεγάλη Άμμος
Cabbanes Ξεν. «Myconian Villa Collection»/Ελληνική Σύγχρονη Κουζίνα/ Κυκλάδες – Μύκονος – Ελιά
Five Senses   Art “Kouzina” Ξεν. LINDOS BLU, Luxury Hotel & Suites / Ελληνική Σύγχρονη Κουζίνα /Δωδεκάνησα – Ρόδος – Λίνδος
Ηλιοβασίλεμα/Ψάρι – Θαλασσινά / Κυκλάδες – Σύρος – Γαλησσάς
Jackie O’ Beach/Beach Bar – Restaurant / Κυκλάδες – Μύκονος – Σούπερ Παραντάις
Μαραθιά/Ελληνική Νεοαστική Κουζίνα / Κυκλάδες – Τήνος – Χώρα, Άγ. Φωκάς
Mikrasia Restaurant Ξεν. Katikies – MYKONOS/Σύγχρονη κουζίνα / Κυκλάδες – Μύκονος – Άγιος Ιωάννης
Mr Pug /Ταϋλανδέζικη κουζίνα/ Κυκλάδες – Μύκονος – Χώρα, Νέος Περιφερειακός
Naos Νικόλαου Νομικού/Σύγχρονη κουζίνα / Κυκλάδες – Σαντορίνη – Οία
Santoro Ξεν. «Grace Hotel Santorini, Auberge Resorts Collection»/Σύγχρονη κουζίνα/ Κυκλάδες – Σαντορίνη – Ημεροβίγλι
  • Στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2020 όπως αυτές αναφέρονται κάτωθι:
Ελληνική Σύγχρονη Κουζίνα
Noble Gourmet Restaurant  Ξεν. «Elysium Elysium Resort & Spa» /Δωδεκάνησα-Ρόδος
Petra Restaurant  Ξεν. «Canaves Oia Suites» /Κυκλάδες – Σαντορίνη – Οία
Σελήνη  /Κυκλάδες – Σαντορίνη – Φηρά
Baos  Ξεν. «Myconian Korali»/ Κυκλάδες – Μύκονος – Χώρα
Cabbanes  Ξεν. «Myconian Villa Collection» /Κυκλάδες – Μύκονος – Ελιά
Five Senses   Art “Kouzina” Ξεν. LINDOS BLU, Luxury Hotel & Suites / Δωδεκάνησα – Ρόδος – Λίνδος
Black Rock Ξεν. «Santorini Secret»/ Κυκλάδες – Σαντορίνη – Οία
Cesar /Δωδεκάνησα – Ρόδος – Λίνδος
 FlyAway  Ξεν. «West East Suites» / Κυκλάδες – Σαντορίνη – Ημεροβίγλι
Ιθaka /Κυκλάδες – Ίος – Όρμος, Λιμάνιου
Ελληνική κλασική κουζίνα
Το Θαλασσάκι / Κυκλάδες – Τήνος – Όρμος Υστερνίων
Το Λημέρι του Ληστή /Δωδεκάνησα – Ρόδος – Προφύλια
Noa  Ξεν. «Mykonian Kyma» /Κυκλάδες – Μύκονος – Χώρα
Ρόζας  /Κυκλάδες – Σαντορίνη – Βουρβούλος
Παράγκα /Δωδεκάνησα – Ρόδος – Απόλλωνα
Ελληνική Νεοαστική Κουζίνα
Μαραθιά /Κυκλάδες – Τήνος – Χώρα, Άγ. Φωκάς
Μαυρίκος /Δωδεκάνησα – Ρόδος – Λίνδος
Το γεγονός  πως η αξιολόγηση της κουζίνας των εστιατορίων από ομάδα καταξιωμένων στο χώρο τους γευσιγνωστών  γίνεται με διεθνή κριτήρια, καθιστά τις διακρίσεις ακόμα πιο σημαντικές για την παρουσία τους όχι μόνο στον  ελληνικό γαστρονομικό χάρτη, αλλά και διεθνώς.
Για μία ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι η εξαιρετική δουλειά, η συνέπεια και η υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών των εστιατορίων μας, αποτελεί τον καλύτερο πρεσβευτή  για την ανάδειξη της γαστρονομικής κουλτούρας και του γαστρονομικού πλούτου των νησιών μας και αποτελεί τον πλέον ισχυρό συνδετικό κρίκο της διασύνδεσης του τουριστικού προϊόντος με τον πρωτογενή τομέα.
Ο  Αντιπεριφερειάρχης     

Φιλήμονας Ζαννετίδης