Νέα δρομολόγια προς τα νησιά των Κυκλάδων αλλά και τη Ραφήνα ετοιμάζεται να αρχίσει από τον Μάιο η εταιρεία SUPERFERRY. Το πλοίο της εταιρείας που φέρει το όνομα SUPERFERRY μάλιστα και θα πραγματοποιεί το δρομολόγιο Κρήτη – Ραφίνα με όλους τους ενδιάμεσους σταθμούς, θα βρίσκεται στο λιμάνι του Ηρακλείου από την Τρίτη, προκειμένου να γίνει η επίσημη παρουσίασή του, λίγο πριν αρχίσουν τα δρομολόγιά του.

Το πλοίο θα φεύγει από το Ηράκλειο και θα ακολουθεί δρομολόγιο με πορεία προς Σαντορίνη, Πάρο, Μύκονο, Τήνο, Άνδρο και τερματικό λιμάνι τη Ραφήνα.

Τα δύο νέα δρομολόγια από Ηράκλειο προς Ραφήνα με όλους τους ενδιάμεσους σταθμούς των νησιών και από Ραφήνα προς Ηράκλειο αντίστοιχα, υπογράφτηκαν από το αρμόδιο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Με βάση τον προγραμματισμό, τα δρομολόγια αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στον Μάιο και να ολοκληρωθούν στο τέλος Οκτωβρίου. Ειδικά για τους μήνες Μάιο και Οκτώβριο, τα δρομολόγια είναι προγραμματισμένο να φεύγουν από το Ηράκλειο στις 7:40 το πρωί.

Η εταιρεία ανέλαβε τη δέσμευση, στις χρονικές αυτές περιόδους τα πλοία της να φτάνουν στη Σαντορίνη στις 11:15, ώστε να εξυπηρετείται η εύρυθμη λειτουργία του λιμανιού, χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα σε πλοία άλλων εταιρειών.

Από 1η Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου 2018, τα συγκεκριμένα πλοία θα αναχωρούν από το Ηράκλειο στις 09:30.

Τα νέα δρομολόγια, ειδικότερα για την περίοδο του καλοκαιριού, αναμένεται να συγκεντρώσουν τεράστιο επιβατηγό ενδιαφέρον, είτε για τους Κρητικούς που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν ολιγοήμερες διακοπές σε κάποιο κοντινό τουριστικό προορισμό είτε όμως και για επισκέπτες που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα εν λόγω πλοία για να γνωρίσουν μικρότερα νησιά των Κυκλάδων, αλλά και την ιδιαιτερότητα της Κρήτης.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Ναυτιλίας, ο κ. Κουρουμπλής διευκρίνισε στις πλοιοκτήτριες εταιρείες ότι υποχρεούνται να τηρήσουν τα συγκεκριμένα ωράρια, έως τη λήξη της δρομολογιακής περιόδου.