Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΘΗΡΑΣ ενημερώνει:

Μετά την επιτυχία των δύο (2) σεμιναρίων καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) σε συνεργασία με την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία που εκπαιδεύτηκαν 150 άτομα περίπου, συνεχίζει και διοργανώνει νέο κύκλο δύο (2) σεμιναρίων.

  • Υλοποιεί την εφαρμογή προγράμματος εκπαίδευσης των μαθητών/τριών και των εκπαιδευτικών στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση στα σχολεία Δευτεροβάθμιας (Γενικό Λύκειο Φηρών, Ε.Π.Α.Λ. Πύργου, Εσπερινό Ε.Π.Α.Λ. Πύργου) από την Ελληνική Εταιρεία επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας και τον Ανθρωπιστικό Οργανισμό KIDSSAVELIVES – ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ”.
  • Υλοποιεί σεμινάριο εκπαίδευσης ενηλίκων από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία – Ε.Κ.Ε. – Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ).

Α) επαναληπτικό ήδη εκπαιδευομένων

Β) νέο σεμινάριο εκπαίδευσης ενηλίκων (ιατρών, νοσηλευτών εργαζομένων κλπ) από εκπαιδευτές της Ε.Κ.Ε.

Το ανωτέρω πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και εκπαιδεύει κάθε χρόνο χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικούς σε όλη τη χώρα και είναι απολύτως δωρεάν. Σκοπός του προγράμματος είναι η ενημέρωση και η εκπαίδευση μαθητών σχολικής ηλικίας και εκπαιδευτικών στις θεματικές ενότητες: α) Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση β) Χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή γ) Πρώτες βοήθειες σε επείγουσες για τη ζωή καταστάσεις δ) Πρόληψη από παιδικούς και εφηβικούς τραυματισμούς – έλεγχος αιμορραγίας.

Το νέο πρόγραμμα υλοποιεί ο Σύλλογος με την χορηγία του Δήμου Θήρας και σε συνεργασία με την Αντιδήμαρχο Υγείας Κα Κίτσου Σοφία.

Ο Σύλλογος μετά την εισήγησή του στον ΔΗΜΟ ΘΗΡΑΣ με υπερηφάνεια ανακοινώνει την υλοποίηση του προγράμματος «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΘΗΡΑΣ – ΘΗΡΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΟΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ“KIDSSAVELIVES – ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ”με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ Δήμου Θήρας υπ.αριθμ. 375/2019 τέθηκε η συγκεκριμένη δράση υπό την Αιγίδα του Δήμου Θήρας.

Ημερομηνίες διεξαγωγής του προγράμματος:

18 Μαρτίου 2020 έως 28 Μαρτίου 2020

Ακολουθεί φόρμα αίτησης συμμετοχής ενηλίκωνμε αυστηρή σειρά προτεραιότητας καθώς το πρόγραμμα έχει ορισμένες θέσεις (max. 150 άτομα).

Περισσότερες πληροφορίες από τα μέλη του Συλλόγου μας.

Πρόεδρο Κα Λίτσα Πετίνη 6937315291

Αντιπρόεδρο Κα Λαμπρινή Σιγάλα 6979228128

E-mail: petinilitsa@gmail.com

ΕΚ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΠΕΤΙΝΗ ΛΙΤΣΑ                                                ΣΚΟΠΕΛΙΤΟΥ ΑΣΗΜΙΝΑ

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ