Αφήνουμε το 2022 με την ευχή τα γεγονότα που συντάραξαν τον κόσμο, πόλεμοι, ασθένειες, κλιματική αλλαγή και αυξανόμενη φτώχεια, να πάρουν το δρόμο μιας διευθέτησης με κατεύθυνση την ειρήνη και την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της ζωής του πλανήτη μας.
Ευτυχώς για την Σαντορίνη η χρονιά που φεύγει ήταν προσοδοφόρα. Παράλληλα όμως αναδείχθηκαν τα προβλήματα και οι κίνδυνοι που προκαλεί η έλλειψη μέριμνας για τη βίωσιμη ανάπτυξη του τόπου. Οι μεγάλοι αριθμοί δεν αποτελούν τη μόνη απόδειξη της επιτυχημένης χρονιάς αφού δημιουργούν σειρά επιβαρυντικών καταστάσεων για την τουριστική φήμη του, με την δυσκολία ανταπόκρισης στην επάρκεια ικανοποιητικών παροχών και που προμηνύουν και την επιταχυνόμενη κατανάλωσή του ως τουριστικού προορισμού.
Και το 2022 παρακολουθήσαμε την επιπόλαιη και ατελέσφορη διαχείριση των θεμάτων που απασχολούν τον τόπο από την δημοτική αρχή, που για άλλη μια χρονιά εξακολούθησε την τακτική της μετάθεσης της αντιμετώπισής τους με την τακτική παραπλανητικών και ασαφών δηλώσεων και κατά συρροή ψεμάτων.
Για να συνεχίσουν να είναι και οι επόμενες χρονιές καλές για τον τόπο μας, ας σταθούμε όλοι υπεύθυνα το 2023 απέναντι στα προβλήματα και τις απαιτήσεις της κοινωνικής και οικονομικής ζωής των νησιών μας.
Με τις θερμές ευχές μου για υγεία, ειρήνη και πρόοδο το νέο Έτος 2023.
Νίκος Ζώρζος