Ο “Ψηφιακός Ξεναγός” του Γεωλογικού Πάρκου του Ηφαιστείου της Νέας Καμένης της Σαντορίνης, αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για το Δήμο μας, στην ανάδειξη και προώθηση του πολιτισμικού αποθέματος του νησιού.
Η Αντιδήμαρχος του Δήμου Θήρας κα Σοφία Κίτσου περιγράφει το έργο και την σπουδαία δουλεία της ομάδας του ΕΚΠΑ που παρουσιάστηκε τη Μ. Δευτέρα στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο.
“Η ποιοτική αναβάθμιση της ξενάγησης των επισκεπτών του Γεωλογικού Πάρκου της Νέας Καμένης, μέσω του νέου εντύπου και του website της Γεωθήρα, αλλά και μέσω του ψηφιακού ξεναγού ( mobile application )είναι προφανής! Σήμερα , στην παρουσίαση που οργάνωσε η Γεωθήρα ΜΑΕ και ο Δήμος Θήρας, η κ Εύη Νομικού, Αν. Καθηγήτρια του ΕΚΠΑ και ειδική σύμβουλος του Δημάρχου Θήρας κ. Αντώνη Σιγάλα, ενημέρωσε αναλυτικά το κοινό γιά τον τρόπο χρήσης του ψηφιακού ξεναγού, του νέου εντύπου και website της Γεωθήρα , που είναι αποτέλεσμα σπουδαίας δουλειάς της ερευνητικής ομάδας του ΕΚΠΑ, στο πλαίσιο της Προγραμματικής σύμβασης της Γεωθήρα με το Πανεπιστημιακό Ίδρυμα. Ο Πρόεδρος του Δ. Σ. της Γεωθήρα κ. Αργυρός ενημέρωσε τους συμμετέχοντες γιά την συνεχή προσπάθεια της διοίκησης της εταιρείας ν’ αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες στο μοναδικό ηφαίστειό μας!
Οι πολύ θετικές εντυπώσεις όσων παρευρέθηκαν στην παρουσίαση, αλλά και τα μηνύματα όσων είδαν διαδικτυακά την εκδήλωση μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε δημιουργικά!”
Ολόκληρη η εκδήλωση στο βίντεο…