Με το σύνθημα «Κάθε μέρα είναι 8 Μαρτίου! Δεν είναι γιορτή, είναι υπενθύμιση» ο Δήμος Ρόδου με την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής κα. Άννα Ζωάννου τίμησε με μια ξεχωριστή εκδήλωση την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας.

Στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Κύπρου ξεκίνησε ζωντανή μετάδοση ραδιοφωνικής εκπομπής με απευθείας εικόνα μέσω Web TV / live streaming στην ιστοσελίδα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του ΝΟΤΟΣ NEWS – 98.7 FM. Στην εκπομπή, που ήταν αφιερωμένη εξολοκλήρου στη γυναίκα, είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν αρκετοί φορείς και εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας. Η κα. Άννα Ζωάννου επισήμανε στην ομιλία της ότι οι Δομές Υποστήριξης Γυναικών (Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών και Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών) της Δ/νσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Δήμου Ρόδου προσφέρουν σημαντικό έργο καθημερινά, καταπολεμώντας την έμφυλη βία και τα στερεότυπα κατά των γυναικών.  Παρούσα στην εκδήλωση η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου κα. Μαρία Γκασούκα και ο αν. καθηγητής κ. Διονύσης Γουβιάς, οι οποίοι μετέφεραν τους χαιρετισμούς της Πρυτάνισσας κα. Χρυσής Βιτσιλάκη και του κοσμήτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών κ. Ιωάννη Σεϊμένη. Επισήμαναν το σημαντικό ρόλο της εκπαίδευσης στην καταπολέμηση των έμφυλων διακρίσεων.

Ηχηρό ήταν και το παρών της ΧΕΝ, πρωτοπόρος σε θέματα ισότητας με την πρόεδρο κα. Δέσποινα Μουτάφη, την αντιπρόεδρο κα. Χάρης Μελισσουργού καθώς και όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, οι οποίες τόνισαν την αναγκαιότητα της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης για τα θέματα ισότητας.  Η Διευθύντρια του 6ου Γυμνασίου Ρόδου «Οικοκυρική» κα. Ξανθούλη Παρασκευή συμμετείχε στην εκδήλωση με ομάδα μαθητών/μαθητριών, οι οποίοι είχαν επιμεληθεί συνθήματα για την ημέρα με την υποστήριξη των καθηγητριών τους κυρίες Κωνσταντίνα Βενέτη και Βάσω Γεροφάκα. Μάλιστα, οι μαθήτριες Αναστασία Καλαμπάκα, Ειρήνη Μένου, Αναστασία Πελλού, Ναταλία Ειρήνη Τάγιεχ και  Ασπασία Ταυρίδου έδωσαν την δική τους άποψη για τα θέματα ισότητας.  Η εκπομπή έκλεισε με την παρουσίαση των υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής συμβουλευτικής στήριξης σε γυναίκες-θύματα βίας ή/και πολλαπλών διακρίσεων (άνεργες, μονογονείς, ΑμεΑ, μετανάστριες, πρόσφυγες κ.α.) που παρέχουν δωρεάν το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών και ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Ρόδου από τους ψυχολόγους την κα. Δέσποινα Φακιδαράκη και κ. Δημήτρη Στεφανάκη, αντίστοιχα.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν η κα. Πέπη Παπαπαύλου, πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου, ομάδα του ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου η οποία επιμελήθηκε πλακάτ με συνθήματα για την ημέρα. Επίσης, δυναμική ήταν η παρουσία του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ρόδου με παράρτημα Ρομά, που διοργάνωσε κουΐζ για θέματα ισότητας και οι εθελοντές από το Πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία για τους αστέγους» και το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Ρόδου που υποστήριξαν την διοργάνωση. Συγκινητική ήταν η προσφορά ομάδας ξένων γυναικών Λίνδου με πρόεδρο την κα. Κιμ Κουφού, που πρόσφεραν προίκα μωρού, στο μόλις τριών ημερών αγοράκι που γεννήθηκε στον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Ρόδου.

Μετά το τέλος της ραδιοφωνικής εκπομπής ακολούθησε πορεία μέχρι το Δημαρχιακό Μέγαρο Δήμου Ρόδου. Εκεί ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος, Δήμαρχος Ρόδου καλωσόρισε τις συμμετέχοντες μαζί με τις υπαλλήλους του Δήμου Ρόδου στην αίθουσα Εθιμοτυπίας και έστειλε το δικό του μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Τόνισε την αναγκαιότητα «τα θέματα  ισότητας να προαχθούν , οι γυναίκες να συμμετέχουν ενεργά στην πολιτική ζωή και τέλος ότι ο Δήμος Ρόδου υπηρετεί καθημερινά και ποιοτικά με τις δομές του τη γυναίκα»

Στο τέλος μοιράστηκαν λουλούδια και φυτά, προσφορά της αντιδημάρχου Περιβάλλοντος κας. Λίτσας Κρεμαστινού και γλυκά από το Δήμαρχο.

Θερμές ευχαριστίες εκφράζονται σε όλες και όλους τους συμμετέχοντες και στον ραδιοφωνικό σταθμό NOTOS NEWS – 98.7 FM. Όποιος/όποια επιθυμεί να παρακολουθήσει τη ραδιοφωνική εκπομπή μπορεί στην ακόλουθη διεύθυνση: (https://www.facebook.com/notosnews/videos/353803752012743/UzpfSTE5MDY4MzAzMTM1Njk4NDpWSzozNTM4MDM3NTIwMTI3NDM/)