ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
Το Επιμελητήριο Κυκλάδων σας προσκαλεί στην ενημερωτική Ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 15.00.
με θέμα Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων, Ελευθέρων Επαγγελματιών και Αγροτών προς ΑΑΔΕ, ΕΦΚΑ και Τράπεζες – Κόκκινα Δάνεια.
Κεντρικός ομιλητής της Ημερίδας θα είναι ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης, κ. Φώτης Κουρμούσης.
Η ενημερωτική ημερίδα εστιάζει στην παρουσίαση του νομοθετικού πλαισίου του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων, ελευθέρων επαγγελματιών και αγροτών, μετά τις πρόσφατες αλλαγές της νομοθεσίας.

……………………………………………………………………………….

Δωρεάν Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για Εξαγωγές από το Επιμελητήριο Κυκλάδων

……………………………………………………………………………

Ο εναλλακτικός τουρισμός στην Ελλάδα συναρπάζει τους Βρετανούς

santorini_gastronomia_717796049

O δείκτης Εναλλακτικών Ταξιδίων που βασίζεται σε έρευνα της ebookers, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα αποτελεί τον όγδοο πιο περιζήτητο προορισμό

H ελληνική γαστρονομία αποτελεί το βασικό χαρακτηριστικό των διακοπών στη χώρα μας που προσελκύει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τους Βρετανούς ταξιδιώτες, όσον αφορά την επιλογή εναλλακτικών προορισμών για διακοπές.

Αυτό αποκαλύπτει ο δείκτης Εναλλακτικών Ταξιδίων που βασίζεται σε έρευνα της ebookers, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα αποτελεί τον όγδοο πιο περιζήτητο προορισμό (από το σύνολο 25 χωρών της Ευρώπης) για γαστρονομικό τουρισμό.

Κορυφαίος προορισμός σε επίπεδο γαστρονομίας αναδεικνύεται η Ιταλία.

Τα city break ήταν ο κορυφαίος τύπος διακοπών για τους Βρετανούς το 2017 και ακολούθησαν οι διακοπές παραλίας, ενώ οι εναλλακτικοί προορισμοί «ανεβαίνουν» συνεχώς στις προτιμήσεις τους, ως ένδειξη οτι αναζητούν περισσότερες αυθεντικές εμπειρίες.

Στην έρευνα διερευνήθηκαν 31 πόλεις της Ευρώπης (25 χώρες) και 24 παράγοντες σε καθεμία που περιλαμβάνουν τον πολιτισμό, την αυθεντική κουζίνα, την ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική, τη φθηνή μπύρα, την καταλληλότητά τους για μοναχικούς ταξιδιώτες και τη φιλικότητα των κατοίκων.Η χώρα μας βρίσκεται στην 15η θέση της κατάταξης όσον αφορά την καταλληλότητά της για φωτογραφίες στο Instagram (πρώτη είναι η Ελβετία) αλλά και τη νυχτερινή διασκέδαση (πρώτη είναι η Ολλανδία). Βρίσκεται επίσης στην 13η θέση χωρών με τους φιλικότερους κατοίκους (πρώτη είναι η Μάλτα) και στην 14η για τη φθηνή μπύρα (πρώτη η Ουγγαρία).

PINAKIAS

……………………………………………………………………………………
Νέες συντάξεις πολλαπλών ταχυτήτων φέρνουν οι νέες εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών

Πολλαπλές ταχύτητες στις νέες κύριες, επικουρικές συντάξεις και τα εφάπαξ φέρνει το πακέτο “μείωσης” των ασφαλιστικών εισφορών το οποίο ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της 83ης ΔΕΘ το Σαββάτο 8/9 για τους ελεύθερους επαγγελματίες από την 1η Ιανουαρίου 2019.

Και αυτό γιατί το εν λόγω πακέτο δίνει τη δυνατότητα επιλογής του ύψους των εισφορών τις οποίες θα καταβάλλουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες ανά κλάδο ασφάλισης.

Πρόκειται για μία νέα τομή στο σύστημα της δημόσιας ασφάλισης (η οποία θα ισχύσει από τις αρχές του επόμενου έτους) μετά τον υπολογισμό των εισφορών των επαγγελματιών με βάση το εισόδημα τους, όπως ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2017 (σ.σ. και όχι με βάση τις ασφαλιστικές κλάσεις).

Η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των εισφορών οδηγεί ντε φάκτο στην αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων, οδηγώντας σε μεγαλύτερες, από τις αρχικά προβλεπόμενες μειώσεις στις νέες συντάξεις όσων ασφαλισμένων επαγγελματιών “επιλέξουν” να καταβάλλουν χαμηλότερες εισφορές.

Παράλληλα, η μείωση των ποσοστών των εισφορών (στην περίπτωση της κύριας ασφάλισης από το 20% στο 13,3%) και των καταβλητέων ποσών (στην περίπτωση του επικουρικού–εφάπαξ) για τους ελεύθερους επαγγελματίες ανοίγει “παράθυρο” ανάλογων μειώσεων στις εισφορές για τους μισθωτούς, σύμφωνα με ορισμένα στελέχη των ταμείων.

Για παράδειγμα η επιβολή του ποσοστού 13,3% για τις εισφορές κύριας ασφάλισης δεν είναι τυχαία, καθώς αντιστοιχεί ακριβώς στο ποσοστό της εργοδοτικής εισφοράς υπέρ της κύριας ασφάλισης των μισθωτών.

Το υπόλοιπο 6,7% καταβάλλεται από το εργαζόμενων. Το εν λόγω “παράθυρο” ενδεχόμενης μείωσης και των εισφορών της κύριας ασφάλισης των μισθωτών (αλλά και του επικουρικού-εφάπαξ) έχει εξαιρετική σημασία σε συνθήκες που η κυβέρνηση διαπραγματεύεται την αύξηση του κατώτατου μισθού από το 2019, ενώ από τον περασμένο Αύγουστο έχει επιστρέψει η επεκτασιμότητα των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων. Με άλλα λόγια, μια μείωση των εισφορών των μισθωτών θα διευκόλυνε την αποδοχή της αύξησης των μισθών από πλευράς εργοδοτών, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους.

Επίσης, αυτές οι εξαγγελθείσες ή υπολανθάνουσες νέες ανατροπές στις εισφορές και τις συντάξεις, “τρέχουν” την ώρα, που η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με τους θεσμούς τη μη εφαρμογή των μειώσεων των ήδη καταβαλλομένων συντάξεων το 2019, ενώ εκκρεμεί η τύχη των συντάξεων που έχουν ήδη εκδοθεί βάσει του νόμου Κατρούγκαλου (καθώς σε ενδεχόμενη μη περικοπή των παλιών συντάξεων, γεννάται θέμα “νομιμοποίησης” των περικοπών στις νέες).

Ορισμένοι πολιτικοί κύκλοι, μάλιστα, συνδέουν τις ανατροπές που εξήγγειλε ο κ. Τσίπρας με τη διαπραγμάτευση περί μη εφαρμογής (σ.σ. ακύρωσης, αναστολής, σταδιακής εφαρμογής κλπ.) των περικοπών στις συντάξεις το 2019. Μ΄άλλα λόγια, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα μπορούσαν οι εξαγγελθείσες και παρεπόμενες ανατροπές να βελτιώσουν τις μεσοπρόθεσμες προβλέψεις για τον προϋπολογισμό των ταμείων και να καταστήσουν ακόμα περισσότερο “βιώσιμα” ώστε να αντέξουν τη μη περικοπή των συντάξεων…

Συγκεκριμένα, οι αλλαγές που θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου 2019 έχουν ως εξής:
– Στον κλάδο κύριας ασφάλισης (ΕΦΚΑ), δίδεται η δυνατότητα επιλογής του ποσοστού (%) των εισφορών για όσους δηλώνουν εισόδημα πάνω από 7.032 ευρώ ετησίως (ή 586 ευρώ/μήνα).

Ως κατώτατο ποσοστό, όμως,  ορίζεται το 13,3% και ως ανώτατο το 20%. Μ΄άλλα λόγια, από το 2019 δεν θα ισχύει ένα ενιαίο υποχρεωτικό ποσοστό για τις εισφορές της κύριας ασφάλισης για όλους τους επαγγελματίες, δηλαδή το 20%, αλλά κάθε ασφαλισμένος θα επιλέγει κάθε μήνα, ανάλογα με τις δυνατότητες ένα ποσοστό μεταξύ 13,3% και 20%.

Οι καταβλητέες εισφορές, όμως, θα υπολογίζονται ως ποσό, όπως ισχύει και φέτος, με βάση το εισόδημα του κάθε ασφαλισμένου.

Με άλλα λόγια, ο επαγγελματίας θα πρέπει κάθε μήνα να καταβάλλει κατ΄ελάχιστο ποσό που αντιστοιχεί στο 13,3% του 1/12 του εισοδήματος του. Θα μπορεί, όμως, να καταβάλλει και ποσό που αντιστοιχεί σε μεγαλύτερο ποσοστό από το 13,3%, αλλά σε καμία περίπτωση πάνω από το 20%.

Παράδειγμα

Έστω ότι το εισόδημα ενός επαγγελματία ασφαλισμένου στον τέως ΟΑΕΕ ήταν φέτος 12.000 ευρώ. Σε μηνιαία βάση δηλαδή ανέρχεται σε 1.000 ευρώ. Οι ελάχιστες μηνιαίες εισφορές για τον ΕΦΚΑ ανέρχονται σε 133 ευρώ (13,3% Χ1000 ευρώ), ενώ οι μέγιστες σε 200 ευρώ (20% Χ 1000 ευρώ).

Όποιος επαγγελματίας επιλέξει, έστω και για ένα μήνα, συντελεστή κάτω από το 20%, θα λάβει χαμηλότερη σύνταξη σε σχέση με εκείνη που θα έπαιρνε στην περίπτωση που πλήρωνε κάθε μήνα εισφορές σε ποσοστό 20%.

– Στον κλάδο επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ δίδεται επιλογής του ποσού το οποίο θα καταβάλλουν. Ως κατώτατο όριο όμως τίθεται το 11% του βασικού μισθού άγαμου ανειδίκευτου εργάτη, δηλαδή επί των 596 ευρώ.

– Με άλλα λόγια, το ελάχιστο καταβλητέο ποσό για τις εισφορές επικουρικού και εφάπαξ είναι τα 64,5 ευρώ (11% Χ 586 ευρώ). Το ελάχιστο αυτό ποσό είναι υποχρεωτικό, τόσο για εκείνους που δηλώνουν ετήσιο εισόδημα έως 7.032 ευρώ, όσο και για εκείνους που δηλώνουν πάνω από 7.032 ευρώ (ή 586 ευρώ/μήνα).

– Ωστόσο, όποιος ασφαλισμένος επιθυμεί και μπορεί να καταβάλλει το ποσό που προκύπτει επί του εισοδήματος (εφόσον αυτό είναι υψηλότερο των 7.032 ευρώ) που δηλώνει (ή οποιουδήποτε άλλου μεταξύ των 7.032 ευρώ και του δηλωθέντος εισοδήματος), μπορεί να το κάνει.

Παράδειγμα

Έστω αυτοαπασχολούμενος δικηγόρος με ετήσιο εισόδημα 12.000 ευρώ (ή 1000 ευρώ/μήνα).

Είναι υποχρεωμένος να καταβάλλει ελάχιστες εισφορές για εφάπαξ –επικουρικού ύψους 64,5 ευρώ (11% Χ 586 ευρώ). Ωστόσο, αν θέλει και είναι στην οικονομική θέση, μπορεί να καταβάλλει ποσό ύψους που φτάνει τα 110 ευρώ (11% Χ 1000 ευρώ).

Φυσικά, ο αυτοαπασχολούμενος ο οποίος θα καταβάλλει μόνο τις ελάχιστες εισφορές για επικουρικό και εφάπαξ, θα λάβει χαμηλότερες παροχές σε σχέση με εκείνον που θα καταβάλλει πχ τις μέγιστες.

Πηγή: capital.gr

…………………………………………………………………………………….

Ξεκινούν μαζικά “κουρέματα” οφειλών έως 85% από τις τράπεζες

Τα συντονισμένα και μαζικά “κουρέματα” οφειλών από τις τράπεζες, εκκινούν οι αλλαγές στο καθεστώς του νόμου Κατσέλη που ισχύουν από τις 15 Σεπτεμβρίου.

Αρχής γενομένης από τους δανειολήπτες που εντάσσονται στον νόμο και διευρύνοντας την πολιτική των “κουρεμάτων” στη νέα γενιά ρυθμίσεων προς τους δανειολήπτες με μη εξυπηρετούμενα δάνεια, οι τράπεζες θα προχωρήσουν συντονισμένα σε διαγραφές οφειλών μέχρι και κατά 85%. Η ενιαία αυτή πολιτική θα συμβαδίσει χρονικά με την αποστολή των τελευταίων επιστολών για ρύθμιση οφειλών που στέλνουν στην παρούσα φάση οι τράπεζες σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Με την αποστολή αυτή, οι τράπεζες ολοκληρώνουν τα προσκλητήρια για ρυθμίσεις οφειλών προς δανειολήπτες με μη εξυπηρετούμενα δάνεια και μπαίνουν στη μαζική ενεργητική διαχείριση των οφειλομένων, προχωρώντας σε καταγγελίες δανειακών συμβάσεων, άσκηση ενδίκων μέσων και πωλήσεις δανείων.

Στο επίκεντρο των τραπεζών θα μπουν τα δάνεια σε καθυστέρηση πάνω από 13 μηνιαίες δόσεις. Σημείο αναφοράς για τον καθορισμό των “κουρεμάτων” στα δάνεια με εμπράγματες εξασφαλίσεις θα αποτελέσει η παρούσα αξία του ακινήτου σε σχέση με το ύψος της οφειλής. Στην περίπτωση που π.χ. το ύψος του δανείου ανέρχεται σε 150.000 ευρώ και η παρούσα αξία του ακινήτου σε 100.000 ευρώ, οι τράπεζες θα “κουρεύουν” την οφειλή κατά 20.000 – 30.000 ευρώ. Ωστόσο, το “κούρεμα” αυτό δεν θα “προκαταβάλλεται” στον οφειλέτη, αλλά θα γίνεται σταδιακά και εφόσον αυτός αποπληρώνει ομαλά τις δόσεις που θα συμφωνηθούν με την τράπεζα (forgive as you pay).

Εξυπακούεται ότι πριν προχωρήσουν σε “κούρεμα” οφειλής, οι τράπεζες θα εξετάζουν το συνολικό “προφίλ” του οφειλέτη, από την διαμονή και την διαβίωσή του έως την εργασία του, την καταθετική του σχέση με την τράπεζα και ευρύτερα την περιουσιακή του κατάσταση. Η οικονομική κατάσταση του οφειλέτη θα μπορεί να διαπιστώνεται από την ανταλλαγή στοιχείων μεταξύ των τραπεζών, η οποία ειδικά για τους δανειολήπτες του νόμου Κατσέλη, θα γίνεται μέσω κοινής βάσης δεδομένων που δημιούργησαν οι τράπεζες.

Στο πλαίσιο αυτό, θα λειτουργήσει και ο “αυτόματος κόφτης” οφειλών που δημιούργησαν οι τράπεζες από κοινού με την PWC. Όπως είχε γράψει η εφημερίδα “Κεφάλαιο” στις 11 Αυγούστου, το εργαλείο αυτό θα έχει εφαρμογή στα στεγαστικά δάνεια, προσφέροντας “κούρεμα” 40% – 50%. Στα καταναλωτικά δάνεια, το “κούρεμα” που θα προσφέρουν οι τράπεζες πριν προχωρήσουν σε πώληση των δανείων σε funds, θα κινείται από 70% μέχρι και 85%.

Σημειώνεται ότι η αλλαγή τακτικής των τραπεζών που υπαγορεύεται από την πίεση των εποπτικών αρχών για επιτάχυνση στη μείωση των “κόκκινων” δανείων, εφιστά ακόμη μεγαλύτερη προσοχή στους δανειολήπτες για την τακτική πληρωμή των δόσεων των δανείων τους, καθώς όπως τονίζουν τραπεζίτες στο Capital.gr, “πλέον, όποιος αφήσει το δάνειό του να “σκάσει”, κινδυνεύει”. Επιπλέον, για τους δανειολήπτες του νόμου Κατσέλη, η καθυστέρηση καταβολής 2 – 3 δόσεων της ρύθμισης του δανείου τους, θα αποτελεί λόγο για να χάσουν την προστασία του νόμου, εξοστρακιζόμενοι από αυτόν.

Τα παραπάνω υποδηλώνουν ότι πλέον οι τράπεζες δεν θα αφήνουν μακρά περιθώρια καθυστέρησης της οφειλής, αλλά θα προχωρούν σε κινήσεις με την πρώτη ημέρα καθυστέρησης μετά την παρέλευση 90 ημερών υπερημερίας της οφειλής. Σημειώνεται ότι τα χαρτοφυλάκια των τραπεζών βρίθουν από καθυστερήσεις που ξεπερνούν την διετία και δεν είναι τυχαίο ότι ο SSM παρακολουθεί στενά την πορεία δανείων σε καθυστέρηση άνω των 720 ημερών. Στο πλαίσιο αυτό, έχει δώσει εντολή στις τράπεζες να εντείνουν τις καταγγελίες των δανείων αυτών και την προσφυγή σε ένδικα μέσα, έτσι ώστε μέχρι το τέλος του 2019, ειδικά στα επιχειρηματικά δάνεια, τα μη καταγγελμένα δάνεια σε καθυστέρηση άνω των 720 ημερών να έχουν σχεδόν εξαλειφθεί (ειδικότερα, για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να έχουν πέσει στο 0% – 6% από 10% – 21% και στις μεγάλες επιχειρήσεις στο 2% – 13% από 16% – 35%).

Πηγή: Capital.gr

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Ο οινοκτόνος φόρος στο κρασί ήταν άδικος και σαθρά χτισμένος», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου που γνωστοποίησε την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου

Στην ακύρωση του Ενιαίου Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί προχώρησε το Συμβούλιο της Επικρατείας, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου πριν από λίγη ώρα.

«Ο κλάδος το φώναζε από την πρώτη στιγμή: ο οινοκτόνος φόρος στο κρασί ήταν άδικος και σαθρά χτισμένος», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΣΕΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες επικαλείται ο ενημερωτικός ιστότοπος ypaithros.gr, η κατάργηση του φόρου κατανάλωσης αναμενόταν να ανακοινωθεί επισήμως από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας του στην επικείμενη 83η ΔΕΘ.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Γιώργος Σκούρας, τόνισε ότι «εργαστήκαμε σκληρά και πετύχαμε για το καλό όλου του κλάδου να εισακουστούμε από τα ελληνικά δικαστήρια. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω προσωπικά τον Διευθυντή μας και έγκριτο νομικό Θεόδωρο Γεωργόπουλο που ανέλαβε με επιτυχία το δύσκολο έργο της δικαστικής υπεράσπισης του χώρου σε μια τόσο κρίσιμη υπόθεση».

Με την σειρά του, ο Θεόδωρος Γεωργόπουλος, δήλωσε ότι «είναι μια μεγάλη στιγμή δικαίωσης για τον αμπελοοινικό κλάδο σε μια υπόθεση με πολλές νομικές πτυχές που θα αποτελέσει ορόσημο για το μέλλον. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συνεργάτες και σε εκείνους του οινοποιούς που μας βοήθησαν καθοριστικά στην τεκμηρίωση της αίτησης».

Αν είχαμε ερωτηθεί εκ των προτέρων, θα είχε αποφύγει ο κλάδος αυτή την δυσβάσταχτη, άδικη και εν τέλει παράνομη περιπέτεια. Σημειώνεται δε ότι η απόφαση που είναι στο στάδιο της καθαρογραφής, δεν ακυρώνει επιμέρους πτυχές ή κανόνες διαδικαστικού χαρακτήρα αλλά πλήττει το μέτρο στο σύνολό του. Σημειώνεται ακόμα ότι η ακύρωση έχει αυτόματο χαρακτήρα και δεν απαιτείται σχετική πράξη απόσυρσης του μέτρου από την Διοίκηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συνδέσμου:

ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΦΟΡΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ!

Ο κλάδος το φώναζε από την πρώτη στιγμή: ο οινοκτόνος φόρος στο κρασί ήταν άδικος και σαθρά χτισμένος. Μας υποσχέθηκαν την πολιτική απόφαση κατάργησης του. Περιμέναμε. Φωνάξαμε για τις στρεβλώσεις στην αγορά. Για την λαθρεμπορία. Για τις δυσκολίες όλων, κυρίως όμως των μικρών οινοποιείων. Χωρίς αποτέλεσμα.

Μόνο καταφύγιο η ελληνική Δικαιοσύνη: ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου, μαζί με τους λοιπούς θεσμικούς φορείς του κλάδου (ΕΔΟΑΟ, ΚΕΟΣΟΕ), ένα συνεταιριστικό οινοποιείο (Τύρναβος) και ένας μικρό οινοπαραγωγό από τις Σέρρες (κ. Δ. Παγωνάς), κατέθεσε αίτηση ακύρωσης στις αρχές του 2016, προβάλλοντας 13 λόγους ακυρότητας, στην βάση του εθνικού και του ευρωπαϊκού δικαίου. Με την απόφαση 1734 της 3-9-2018 το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε την απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών ΔΕ.Φ.Κ.Φ Β 5026381 ΕΞ /16-12-2015 Α.Υ.Ο. (ΦΕΚ 2785/Β/2015) με την οποία εφαρμόστηκε το παράνομο αυτό μέτρο, καθώς και κάθε συναφή πράξη.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, Γιώργος Σκούρας, τόνισε ότι «εργαστήκαμε σκληρά και πετύχαμε για το καλό όλου του κλάδου να εισακουστούμε από τα ελληνικά δικαστήρια. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω προσωπικά τον Διευθυντή μας και έγκριτο νομικό Θεόδωρο Γεωργόπουλο που ανέλαβε με επιτυχία το δύσκολο έργο της δικαστικής υπεράσπισης του χώρου σε μια τόσο κρίσιμη υπόθεση».

Με την σειρά του, ο Θεόδωρος Γεωργόπουλος, δήλωσε ότι «είναι μια μεγάλη στιγμή δικαίωσης για τον αμπελοοινικό κλάδο σε μια υπόθεση με πολλές νομικές πτυχές που θα αποτελέσει ορόσημο για το μέλλον. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συνεργάτες και σε εκείνους του οινοποιούς που μας βοήθησαν καθοριστικά στην τεκμηρίωση της αίτησης».

Αν είχαμε ερωτηθεί εκ των προτέρων, θα είχε αποφύγει ο κλάδος αυτή την δυσβάσταχτη, άδικη και εν τέλει παράνομη περιπέτεια. Σημειώνεται δε ότι η απόφαση που είναι στο στάδιο της καθαρογραφής, δεν ακυρώνει επιμέρους πτυχές ή κανόνες διαδικαστικού χαρακτήρα αλλά πλήττει το μέτρο στο σύνολό του. Σημειώνεται ακόμα ότι η ακύρωση έχει αυτόματο χαρακτήρα και δεν απαιτείται σχετική πράξη απόσυρσης του μέτρου από την Διοίκηση.

Πηγή: protothema.gr

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

………………………………………………………………………………

Σε ρυθμούς… Beat και τα ξενοδοχεία

hotel

Πρόκειται για την παροχή ενός καινούριου αναβαθμισμένου πακέτου υπηρεσιών με τη δημιουργία ειδικού λογισμικού, μέσω του οποίου θα συνεργάζονται ξενοδόχοι και οδηγοί – Έχουν ήδη γίνει τα πρώτα deal με ξενοδοχεία

Tον δρόμο για νέες επιχειρηματικές κινήσεις ανοίγει η άνοδος του τουρισμού στην Αθήνα, για την οποία άπαντες οι εμπλεκόμενοι συμφωνούν ότι πέραν των νέων ξενοδοχείων (5άστερων, boutique ή και μικρότερων μονάδων) που δεν έχουν σταματήσει να προστίθενται κατά τη διάρκεια της τελευταίας τριετίας στο δυναμικό της, εξίσου σημαντική είναι η εικόνα και του συνολικού τουριστικού προϊόντος.

Η εμπειρία του τουρίστα ξεκινά από την άφιξή του στο «Ελ. Βενιζέλος» και καταλήγει εκεί, όπως αναφέρουν οι ξενοδόχοι, και κάπως έτσι έρχεται να κουμπώσει το νέο προϊόν της Beat, της δημοφιλούς και διεθνούς, εδώ και καιρό, εφαρμογής κλήσης ταξί στην Αθήνα, η οποία σπεύδει να αξιοποιήσει τον τουρισμό της πρωτεύουσας, παρέχοντας πλέον υπηρεσίες στα ξενοδοχεία της πόλης.

«Ο χώρος των ξενοδοχείων και γενικότερα των ξένων επισκεπτών της Αθήνας ήταν ένας τομέας που δεν είχαμε αγγίξει μέχρι σήμερα γιατί είχαμε εστιάσει περισσότερο στις υπηρεσίες προς τους Ελληνες. Εξετάζουμε πλέον και αυτή την αγορά και θεωρούμε ότι μπορούμε να συμβάλλουμε περαιτέρω στη βελτίωση της συνολικής εμπειρίας του ξένου επισκέπτη στην ελληνική πρωτεύουσα», επισημαίνει στο «business stories» o κ. Νίκος Δρανδάκης, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Beat (πρώην Taxibeat), της εφαρμογής που, όπως αυτοσυστήνεται. «Το Beat» συνεχίζει ο ίδιος, «δημιουργεί μια νέα εμπειρία μεταφοράς στην πόλη, συνδέοντας χιλιάδες επιβάτες με διαθέσιμους επαγγελματίες οδηγούς σε κοντινή απόσταση».

Πρόκειται ουσιαστικά για την παροχή ενός καινούριου αναβαθμισμένου πακέτου υπηρεσιών με τη δημιουργία ειδικού λογισμικού, μέσω του οποίου θα συνεργάζονται ξενοδόχοι και οδηγοί, οι οποίοι από την πλευρά τους θα πρέπει να πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις και κριτήρια ώστε να ενταχθούν στη συγκεκριμένη υπηρεσία. Το νέο εγχείρημα έχει ήδη ξεκινήσει πιλοτικά, μέχρι το τέλος του καλοκαιριού δοκιμάζεται και τελειοποιείται το νέο λογισμικό, ενώ έχουν ήδη κλειστεί οι πρώτες συμφωνίες με ξενοδοχεία της πρωτεύουσας, συμπεριλαμβανομένων και μεγάλων αλυσίδων, όπως η Wyndham που λειτουργεί το 5άστερο «Wyndham Grand» στην πλατεία Καραϊσκάκη, κ.ά.

«Στόχος είναι να έχει καλυφθεί πλήρως η αγορά της Αθήνας μέσα στο 2019, ώστε από το 2020 να επεκταθούμε και σε αγορές όπου ήδη δραστηριοποιείται η εταιρεία εκτός Ελλάδος, στην αγορά της Νότιας Αμερικής», επισημαίνει ο κ. Δρανδάκης. Πρακτικά, σχεδόν το 90% του αριθμού των Beat διαδρομών πραγματοποιείται σήμερα εκτός ελληνικών συνόρων και η εταιρεία συνεχίζει να βλέπει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης στην εν λόγω περιοχή. Σε ό,τι αφορά την Αθήνα, υπολογίζεται ότι περί το 1/3 των οδηγών που συνεργάζονται με την εφαρμογή θα ενταχθούν και θα είναι διαπιστευμένοι για τα ξενοδοχεία. Στην παρούσα φάση, στην ελληνική πρωτεύουσα, στην Beat είναι εγγεγραμμένοι συνολικά κοντά στους 8.000 οδηγούς, ενεργοί είναι περίπου 7.000, ενώ από αυτούς στο ξενοδοχειακό «πακέτο» θα είναι περί τις 2.000. Την υπηρεσία φαίνεται να καλωσορίζουν από την πλευρά τους και οι μεγαλοξενοδόχοι, οι οποίοι σχολιάζουν χαρακτηριστικά στο «b.s.»: «Συνήθως οι τουρίστες συνδέουν την εμπειρία της μετακίνησής τους μέσα στην πόλη με το ίδιο το ξενοδοχείο, εξ ου και είναι σημαντικό η εμπειρία αυτή να είναι όσο το δυνατόν πιο ποιοτική, δεδομένης και της προσθήκης πολλών καινούριων ξενοδοχείων υψηλότερων κατηγοριών στην αγορά της Αθήνας».

Σημειωτέον ότι με βάση έρευνα της εταιρείας συμβούλων GBR Consulting για λογαριασμό της Ενωσης Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής & Αργοσαρωνικού, το 2017 για την ικανοποίηση των ξένων επισκεπτών οι υπηρεσίες ταξί μαζί με τους τομείς της διασκέδασης και αναψυχής ήταν οι εξαιρέσεις όπου τα επίπεδα ικανοποίησης αυξήθηκαν, ενώ στις λοιπές πτυχές του τουρισμού της Αθήνας (συμπεριφορά κατοίκων, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σήματα και πληροφόρηση, πάρκα και πράσινο, πληροφορίες για ειδικές εκδηλώσεις, πλατείες – πεζοδρόμια, ατμοσφαιρική ρύπανση, ηχορύπανση) σημειώθηκε πτώση σε σύγκριση με το 2016, με τον πολιτισμό, την ασφάλεια στην πόλη και την καθαριότητα να παραμένουν στα ίδια επίπεδα σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη χρονιά.