Την εκ νέου υποψηφιότητα του Γιάννη Φλεβάρη,  δίπλα στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, στις επικείμενες περιφερειακές εκλογές,  στην Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου, ανακοινώνει η παράταξη “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο”.

Στην δήλωσή του με την οποία ανακοινώνει την απόφασή του να συμπορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο, για δεύτερη θητεία στο Περιφερειακό Συμβούλιο,  ο Αντιπεριφερειάρχης  Φυσικών Πόρων, Χωροταξίας και Περιβάλλοντος,  αναφέρει τα εξής:

“Η παρουσία στην πρώτη γραμμή αποτελεί δύναμη. Θα παραμείνω εκεί δίνοντας ξανά την μάχη για όσα πιστεύω. Για την πατρίδα, για τα νησιά μας και τους ανθρώπους τους. Υπηρετώ με πάθος την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και η θητεία αυτή είναι εμπειρία ζωής, έργου και διεκδικήσεων για τον τόπο.
Ως Αντιπεριφερειάρχης, από θέση ευθύνης και εμπιστοσύνης που τιμώ, ως ενεργός πολίτης και ως μέλος μιας Παράταξης την οποία ακολουθώ, με στόχους, σχέδιο και δράσεις για τη νησιωτική Ελλάδα, δηλώνω παρών στη μάχη των Περιφερειακών εκλογών και στον επόμενο αγώνα.
Μαζί με εσάς, βγαίνω μπροστά για τη νίκη με την παράταξή μου. #Μπροστά το Νότιο Αιγαίο”.

Βιογραφικό

Ο Γιάννης Φλεβάρης γεννήθηκε και ζει στη Ρόδο.
Κατάγεται από τις Καλυθιές. Γονείς του είναι ο Στέργος Φλεβάρης, τ. Πρόεδρος της Κοινότητας Καλυθιών και η Αναστασία Χατζηδιάκου, καθηγήτρια φιλόλογος, τ. διευθύντρια του Γυμνασίου Καλυθιών.
Είναι έγγαμος με την Παρασκευή Αθανασάκη του Σάββα και της Προκοπίας, ιατρό – μικροβιολόγο που κατάγεται από τη Λάρδο και τη Σύμη και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά.
Φοίτησε στο Δημοτικό σχολείο Καλυθιών, στο 4ο Γυμνάσιο Ρόδου και στο 2ο Λύκειο Ρόδου.
Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης με Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, με αντικείμενο τους “Πολιτικούς και Κοινωνικούς Θεσμούς στη Μεσόγειο κατά την Αρχαιότητα”.
Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στον Ελληνικό Στρατό και απολύθηκε ως έφεδρος ανθυπολοχαγός Πεζικού.
Είναι Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω, και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου.
Ενεργό μέλος ενώσεων και φορέων με κοινωνική και πολιτική δράση.
Δραστηριοποιείται ενεργά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και σε θέματα που αφορούν τον τόπο και την κοινωνία.
Υπηρέτησε τον Α’ Βαθμό της Αυτοδιοίκησης στον Δήμο Καλλιθέας και στο Δήμο Ρόδου. Διετέλεσε διαδοχικά,
Επικεφαλής δημοτικής παράταξης,
Αντιδήμαρχος,
Πρόεδρος της Δημαρχιακής Επιτροπής,
Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου,
Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας,
Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Περιβάλλοντος, και
Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
Εκλέγεται στις Περιφερειακές εκλογές του έτους 2014 με την Παράταξη «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο» του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου και υπηρετεί έως σήμερα την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ως Αντιπεριφερειάρχης Φυσικών Πόρων, Χωροταξίας και Περιβάλλοντος, στις Διευθύνσεις Κυκλάδων και Δωδεκανήσου.