Γιάννης Ντουνιαδάκης, υποψήφιος Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου με τη Λαϊκή Συσπείρωση, για τον ελλιμενισμό του αμερικανικού αντιτορπιλικού «USS ROSS» στο λιμάνι της Ρόδου
Το πολεμικό πλοίο άλλης μιας «υπερδύναμης» επισκέφτηκε το νησί της Ρόδου. Μετά το υδρογραφικό του πολεμικού ναυτικού της Μεγάλης Βρετανίας (HMS Echo), σειρά έχει το αντιτορπιλικό του Αμερικάνικου Ναυτικού USS ROSS. Πρόκειται για πλοίο του 6ου στόλου με έντονη κινητικότητα, κυρίως στα νερά της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας.

Είναι εξοπλισμένο με πυραύλους Τόμαχωκ, πύραυλοι ικανοί να φέρουν και πυρηνική κεφαλή. Σε μία περιοχή που μυρίζει μπαρούτι εξαιτίας του μεγάλου παζαριού που έχει ανοίξει για την εκμετάλλευση και τον έλεγχο αγωγών διέλευσης υδρογονανθράκων, η αύξηση της κινητικότητας αυτών των δυνάμεων όχι μόνο δεν εξασφαλίζει την ασφάλεια και την ειρηνική συμβίωση των λαών, αλλά είναι λάδι στη φωτιά των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και αντιθέσεων.

Μην ξεχνάμε ότι με της ευλογίες των Αμερικανο-ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων έχει «γκριζαριστεί» το μισό Αιγαίο και προχωράει η εκ νέου αλλαγή των συνόρων στα Βαλκάνια με την ανταλλαγή εδαφών μεταξύ Σερβίας και Κοσόβου. Προκλητική είναι η στάση Δημοτικής και Περιφερειακής Aρχής, κατ’ αρχάς να δεχτούν τους Αμερικανούς μακελάρηδες στο νησί μας και να συμβάλουν στην υποκριτική «κοινωνική προσφορά» τους. Αυτά δεν είναι τυχαία.

Είναι επιλογή των δυνάμεων αυτών σε Δήμο και Περιφέρεια, μια επιλογή που σκοπό έχει να απενοχοποιήσει στη συνείδηση του λαού μας τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που γεννούν πολέμους και προσφυγικά κύματα τα οποία βιώνουμε πολύ έντονα στα νησιά μας. Είναι μια ακόμα συμβολή της Τοπικής Διοίκησης στην επίτευξη του διακηρυγμένου στόχου των ΗΠΑ για άμβλυνση του αντιαμερικανισμού στην Ελλάδα.

Κριτήριο πρέπει να αποτελέσει για τον λαό των νησιών μας η στάση αυτή των τοπικών αρχών. Να γυρίσουν την πλάτη σε αυτές τις δυνάμεις που επιδιώκουν και αποβλέπουν στο να γίνουμε «μεντεσές» των συμφερόντων των «ισχυρών» στην περιοχή μας.

Να εμπιστευτούν τη μόνη δύναμη που αγωνίζεται για την ειρηνική συμβίωση των λαών.

Ψηφίζουμε, δυναμώνουμε τη Λαϊκή Συσπείρωση σε Δήμο και Περιφέρεια.
2/04/2019