Με συναισθήματα συγκίνησης, χαράς και ενθουσιασμού, υποδεχθήκαμε όλοι εμείς στη σχολή Β.Μ., καθηγητές και μαθητές, την ανακοίνωση της Μητροπόλεώς μας, για την απονομή Ευαρέσκειας και Επαίνου, της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, καθώς και την απονομή μεγαλόσταυρου της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας, στον Δάσκαλό μας, Μουσικολογιώτατο Πρωτοψάλτη της Μητροπόλεως μας, Καθηγητή Β.Μ., Έφορο της Σχολής μας, κ. ΝΙΚΟΛΑΟ ΒΑΡΒΑΡΗΓΟ, για την 30ετή προσφορά του στο Αναλόγιο του Μητροπολιτικού Ναού θήρας.
Αναμφισβήτητα η προσφορά του κου Βαρβαρήγου δεν σταματά εκεί.
Επιγραμματικά επιτρέψτε μου να προσθέσω την Ανεκτίμητη προσφορά του Δασκάλου μας στη Σαντορίνη, αφού για περισσότερα από 40 έτη
1ον Κοσμεί με την παρουσία του όλα τα αναλόγια της Μητροπόλεως μας.
2ον Μεταλαμπαδεύει Δωρεάν και με αγάπη τις Μουσικές του γνώσεις, σε όποιον το επιθυμεί.
3ον Διοργανώνει, επιμελείται και υλοποιεί υπο την χοραρχία του χορωδίες και μουσικές εκδηλώσεις, και τέλος,
4ον Εκφράζει την αστείρευτη γεμάτο πάθος, θυσιαστική αγάπη του, για όλους εμάς τους μαθητές του και όχι μόνο, αφού μας εφοδιάζει Δωρεάν με καλαίσθητες εκδόσεις μουσικών συγγραμμάτων του για κάθε εορτή και περίσταση. Δεν υπάρχει Ιερό αναλόγιο στη Σαντορίνη που να μην χρησιμοποιεί τα βιβλία του. Έτσι συνειδήτα ο Δάσκαλος μας ποιεί Ύφος Ήθος και Βίωμα της πατρώας βυζαντινής Μουσικής.
Συγχαρητήρια Δάσκαλε.
Είμαστε όλοι πολύ περήφανοι για αυτή την διάκριση, γιατί την Αξίζεις πραγματικά. ΑΞΙΟΣ.
Πολλά συγχαρητήρια στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θήρας κ. Αμφιλόχιο για αυτή του την πρωτοβουλία.
Σεβασμιώτατε, αυτή η έμπρακτη ευαρέσκεια στο πρόσωπο του Δασκάλου μας, κ. Νικολάου Βαρβαρήγου, μας τιμά όλους.
σας ευχαριστούμε.