Εναν απρόσμενο συνοδοιπόρο βρήκε ο ατρόμητος ποδηλάτης από τη Σκωτία που κάνει τον γύρο του κόσμου. Αυτές τις ημέρες βρίσκεται στην Ελλάδα με την αξιολάτρευτη γάτα του, Νάλα.

Το όνομά του είναι Ντιν Νίκολσον και είναι δεινός ποδηλάτης. Ο Σκοτσέζος αποφάσισε τον περασμένο Σεπτέμβριο να κάνει τον γύρω του κόσμου με ποδήλατο, ξεκινώντας από τη Μεγάλη Βρετανία. Ο άνδρας δεν επιθυμεί απλά να διασχίσει τα μέρη που θα επισκεφθεί με το ποδήλατο. Μένει στις χώρες και ανακαλύπτει τις ομορφιές του. Σε μια του εξόρμηση στην Βοσνία, ο Ντιν γνώρισε τη Νάλα.

Τιμόνι ποδηλάτου, χέρια ποδηλάτη και γάτα μέσα σε τσάντα
Η Νάλα απολαμβάνει το ταξίδι της στην τσάντα του Σκοτσέζου ποδηλάτη / Φωτογραφία: Instagram

Όπως περιγράφει ο ίδιος, το μικρό γατάκι ήταν πεινασμένο και ταλαιπωρημένο. Φαινόταν ξεκάθαρα πως ο ιδιοκτήτης του το είχε εγκαταλείψει. Ο Σκοτσέζος ποδηλάτης την περιμάζεψε, της προσέφερε τροφή και νερό και στη συνέχεια την πήγε στον κτηνίατρο για τα απαραίτητα εμβόλια.

Άνδρας κάνει κανό στη θάλασσα μαζί με μια γάτα
Ο Σκοτσέζος Ντιν και η γάτα του Νάλα κάνουν κανό πριν συνεχίσουν το ταξίδι τους για τον γύρο του κόσμου / Φωτογραφία: Instagram

Έκτοτε, το παιχνιδιάρικο αιλουροειδές είναι ο πρωταγωνιστής στις φωτογραφίες του Σκοτσέζου στα social media. Πότε στον ώμο του σωτήρα της, πότε να ξεπροβάλλει από την τσάντα που βρίσκεται στερεωμένη στο ποδήλατό του, η γάτα με το όνομα Νάλα είναι αποφασισμένη να κάνει τον γύρο του κόσμου μαζί με τον Ντίν.

Η διάσημη γάτα Νάλα στην Ελλάδα

Παρατηρώντας τις φωτογραφίες από το ταξίδι του ποδηλάτη, αντιληφθήκαμε πως ο ξεχωριστός ταξιδιώτης και η γάτα του βρίσκονται εδώ και κάποιες μέρες στην Ελλάδα και απολαμβάνουν τις ομορφιές της χώρας. Ο Ντιν γράφει πως εκμεταλλεύτηκε τις ηλιόλουστες ημέρες των περασμένων ημερών για να περάσει από τη Χιμάρα της Αλβανίας στην χώρα μας.

Πρώτη στάση η Ηγουμενίτσα και στη συνέχεια Πρέβεζα, Αγρίνιο ώσπου οι ταξιδιώτες να φτάσουν στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου.

Ο Ντιν ανακοινώνει πως ξεκινά για την Αθήνα μαζί με τη Νάλα

Κάπως έτσι, ο Ντιν Ξεκίνησε για την Αθήνα, όπου φιλοξενήθηκε σε ελληνική οικογένεια για αρκετές ημέρες, πριν περάσει από τη Θήβα, τη Λιβαδειά, τις Θερμοπύλες, τη Λαμία και τη Λάρισα. Μαζί με την Νάλα φιλοξενήθηκαν στις Σέρρες από την οικογένεια Χαμαλίδου.

Οικογενειακή φωτογραφία στο σαλόνι σπιτιού στις Σέρρες
Ο Ντιν με την οικογένεια Χαμαλίδου στις Σέρρες. Κάπου εκεί κοντά βρίσκεται και η γάτα του Νάλα / Φωτογραφία: Instagram

Φτάνοντας στη Θεσσαλονίκη, ο Ντιν αποφάσισε να επισημοποιήσει τη σχέση του με την αγαπημένη του Νάλα. Ο Σκοτσέζος λοιπόν επισκέφθηκε τατουατζίδικο της Συμπρωτεύουσας, όπου η tattoo artist Σύλβια αποτύπωσε στον καρπό του δεξιού του χεριού το αποτύπωμα της γάτας.

Tattoo artist στη Θεσσαλονίκη «χτύπησε» στο δεξί χέρι του Ντιν την πατούσα της γάτας Νάλα / Φωτογραφία: Instagram

Η «πράσινη» γάτα Νάλα στη Σαντορίνη

Αυτές τις ημέρες, ο Ντιν και η Νάλα βρίσκονται στη Σαντορίνη. Ο Σκοτσέζος φαίνεται πως συμφώνησε να προσφέρει τις υπηρεσίες του για τουριστικό κατάστημα που προετοιμάζεται για τη νέα σεζόν, με αντάλλαγμα ένα μέρος να κοιμάται και φυσικά, τον χρόνο να εξερευνήσει την υπέροχη Θήρα.

Ο ποδηλάτης και η γάτα του έχουν μάλιστα και πολύ έντονες οικολογικές ανησυχίες. Σε δύο από τις στάσεις του στην Ελλάδα περπάτησε στις όμορφες παραλίες και μάζεψε πλαστικά και σκουπίδια από τον αιγιαλό. Μία από τις παραλίες που καθάρισε ο Ντιν είναι η «κόκκινη παραλία» της Σαντορίνης.

Ο Ντιν και η Νάλα μαζεύουν σκουπίδια στην ερημική τέτοια εποχή κόκκινη παραλία της Σαντορίνης / Φωτογραφία: Instagram

Ο Ταξιδιώτης έφτιαξε τον Ιανουάριο, όταν και πήρε υπό την προστασία του τη Νάλα, ένα Fundraiser με σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα για να μπορεί να έχει μαζί του το συμπαθέστατο γατάκι. Στόχος; Να γυρίσει με εκείνην όλο τον κόσμοκαι να φτάσουν σώοι και αβλαβείς πίσω στο Ηνωμένο βασίλειο. Για την ώρα πάντως, οι χρήστες του διαδικτύου δείχνουν πως ανταποκρίνονται πλήρως και έχουν προσφέρει στον ποδηλάτη 10.000 βρετανικές λίρες.

πηγή : www.iefimerida.gr